Direct door naar content
“Plaats jezelf niet aan de zijlijn!”  afbeelding nieuwsbericht

“Plaats jezelf niet aan de zijlijn!”

13 augustus 2020

In Nederland kan het op het gebied van sport met een beperking veel meer dan jij misschien denkt. Als jij eenmaal jouw sport hebt gevonden dan zul je ontdekken dat je veel meer kunt en dat je ondanks je beperking net als ieder ander kunt meedoen. Dat is precies wat fotografe Ilse Schaffers met haar foto expositie ‘Niemand aan de zijlijn’ wil laten zien. 

Ilse heeft als bewegingswetenschapper, buurtsportcoach en sportconsulent een voorliefde voor sport en bewegen. Dat is ook te zien in de foto’s die ze maakt, waarbij haar focus vooral op de gehandicaptensport ligt. “Parasporters zijn voor mij een inspiratie omdat ze hun toekomst niet laten afhangen van wat ze niet kunnen”, vertelt ze op haar website. De bijzondere verhalen van deze parasporters heeft Ilse vastgelegd in een mooie serie met als titel ‘Niemand aan de zijlijn’ met onder andere rolstoelbasketballers, handbikers en parawielrenners. 

Boodschap
Bij die serie foto’s heeft ze een mooie boodschap voor iedereen en voor jou in het bijzonder: “Ik geloof in het feit dat niemand anders dan jijzelf je grenzen bepaalt. Ontdek je talent, je passie en je kracht, en ga er dan voor 100% voor. Onbewust kun je zoveel meer dan je denkt. Met deze fotoserie wil ik iedereen die langs rijdt of langs loopt laten zien wat er allemaal op parasportgebied mogelijk is in Nederland. Wat sport met je kan doen maar vooral voor je kan betekenen. Met andere woorden: plaats jezelf niet aan de zijlijn.”

Nu in Amstelland Ziekenhuis
Misschien heb je de foto’s van Ilse al een keer gezien. Haar expositie was namelijk vorig jaar al te zien bij revalidatiecentrum Libra in Eindhoven, bij Heliomare in Wijk aan Zee en Reade. Nu is de expositie in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen te zien. Het is daar vanwege corona niet mogelijk om zonder afspraak de foto’s te bekijken, maar als je toch in het ziekenhuis moet zijn kun je je bezoek nog even afsluiten door op de afdeling revalidatie de sportplaten te bewonderen. 

Meer info over de fotograaf vind je op haar website

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: