Direct door naar content
Netflix past app aan voor kijkers met beperking afbeelding nieuwsbericht

Netflix past app aan voor kijkers met beperking

20 augustus 2020

Een avondje Netflixen wordt nu nog makkelijker, zeker voor alle gebruikers met een beperking. Netflix heeft namelijk een update in de Android-app aangekondigd die het mogelijk maakt om de afspeelsnelheid aan te passen. Dit is bijvoorbeeld handig als je slechthorend of slechtziend bent. 

Netflix is al langer bezig om de streamingdienst gebruiksvriendelijker te maken voor mensen met een beperking. Zo heeft Netflix bijvoorbeeld al een functie met audiobeschrijving bij bepaalde films om slechtzienden precies te omschrijven wat er op het beeld gebeurt. Met de nieuwste update is Netflix ook al langer bezig. Vorig jaar oktober werden intern al tests uitgevoerd met het aanpassen van de afspeelsnelheid. 

Sneller of langzamer
Met deze aanpassing kun je kiezen om een film of serie op 25 of 50 procent sneller of langzamer af te spelen. Dit is bijvoorbeeld een uitkomst als je slechthorend bent en je een serie vooral via de ondertiteling moet volgen. Door de snelheid langzamer te zetten blijft de ondertiteling ook langer staan en heb je net iets meer tijd om het te lezen. Uit de testen van Netflix kwam ook naar voren dat een hogere snelheid weer prettig is voor slechtzienden.  

Geen piepstemmetjes
Afspeelsnelheid aanpassen is niet iets nieuws. Op Youtube kun je dat bijvoorbeeld ook al langer bij instellingen. Dan hoor je wel dat de audio ook slomer wordt bij een tragere snelheid of juist een piepstemmetje bij een snellere weergave. Daarom past Netflix de audio automatisch aan om te zorgen dat je geen audiovervorming hebt. 

De update wordt eerst in de Android-app van Netflix doorgevoerd. Als je Netflix gebruikt op een Apple-apparaat of via de webversie dan moet je wat langer wachten. 

Foto: Twin Design / Shutterstock.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: