Direct door naar content
Bent u een sporter met een fysieke beperking, ouder dan 18 jaar en heeft u interesse deel te nemen aan een onderzoek naar gezondheidsproblemen? afbeelding nieuwsbericht

Bent u een sporter met een fysieke beperking, ouder dan 18 jaar en heeft u interesse deel te nemen aan een onderzoek naar gezondheidsproblemen?

19 augustus 2020

Sport en bewegen worden gestimuleerd door de positieve effecten op de gezondheid en kwaliteit van leven. Dit geldt ook voor mensen met een fysieke beperking. Ongeveer 30% van deze groep sport regelmatig. Een nadeel van sport is het krijgen van blessures. Naast pijn en klachten kunnen blessures leiden tot verminderde sportdeelname, uitval van sport en medische behandeling. Dit geldt voor alle sporters, maar een blessure kan juist mensen met een fysieke beperking extra limiteren in hun dagelijks leven. Binnen de aangepaste sport is daarmee het voorkomen van blessures en het verminderen van de ernst en gevolgen ervan van groot belang. Om dit voor elkaar te krijgen is een overzicht van de gezondheidsproblemen nodig. Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u een fysieke beperking, dan nodigen wij u uit om mee te doen aan dit onderzoek.

Via deze link (http://www.slhamsterdam.com/tipas-study) kunt u meer informatie vinden en u aanmelden voor de studie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: