Direct door naar content
Riemersma Leasing Kangoeroeloop  2020: niet massaal maar virtueel afbeelding nieuwsbericht

Riemersma Leasing Kangoeroeloop 2020: niet massaal maar virtueel

24 augustus 2020

VUGHT – De Riemersma Leasing Kangoeroeloop hoort eigenlijk nét zozeer bij de kerstdagen als een kerstboom met pakjes eronder, sfeervolle kerstmuziek en de film Scrooge op tv. Het recreatieve loopevenement van sportclub Prins Hendrik heeft er inmiddels al 48 edities opzitten en weet jaarlijks tussen de 2.000 en 2.500 deelnemers op Tweede Kerstdag sportief in actie te krijgen. Dat wordt in dit door corona overschaduwde jaar even ánders. De organisatie heeft ervoor gekozen om de Kangoeroeloop niet als massa-evenement door te laten gaan, maar aan te bieden in virtuele vorm.

 

Prins Hendrik en partner Riemersma Leasing uit ’s-Hertogenbosch waren er eigenlijk snel uit. In een jaar waarin door corona tal van evenementen geen doorgang kunnen vinden, past ook geen drukke editie van de Kangoeroeloop op Tweede Kerstdag. “Vrijwel alle grootschalige loopevenementen hebben er dit jaar voor gekozen om een jaartje over te slaan óf om hun evenement in een aangepaste vorm plaats te laten vinden. Denk bij die laatste variant bijvoorbeeld aan de Vierdaagse van Nijmegen, waarbij wandelaars met behulp van een app tóch vier dagen op pad konden”, stelt voorzitter Rien van Haperen.

 

De vereniging zag geen heil in een uitgeklede versie van de Kangoeroeloop, waarbij deelnemers de keuze hebben uit zes verschillende afstanden (5 – 7,5 – 12 – 15 – 21 en 27 kilometer) plus nog een Kidsrun. Sinds vorig jaar maakt - met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Vught – ook de Paraloop voor sporters met een beperking integraal deel uit van de Kangoeroeloop. Dit alles tekent ook het veelzijdige karakter van dit loopevenement. Het belang van de volksgezondheid staat echter voorop en om die reden is besloten het evenement dit jaar in andere, meer virtuele, vorm aan te bieden. Daarmee wordt ook de druk op de projectgroep en de grote groep vrijwilligers in deze periode ontlast.

 

Alle begrip

Partner Riemersma Leasing, al zo’n 10 jaar als naamgever aan de loop verbonden, heeft alle begrip voor dat besluit. “Partners ben je in goede én in minder goede tijden”, aldus algemeen directeur Rob Gielens. “Corona is bovendien een oorzaak die geheel buiten de invloedsfeer van het bestuur en de vrijwilligers van Prins Hendrik ligt.” Riemersma Leasing besloot dan ook de sponsoring voor 2020 te continueren en deed de suggestie om te kijken of er alternatieve vormen mogelijk zijn. “Wij denken graag mee, ook toekomstgericht. Je wilt als evenement toch in contact blijven met je deelnemers. Daarbij moet je soms out-of-the-box durven denken, in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden.”, aldus Rob Gielens.

 

Virtueel

Die mogelijkheden zijn gevonden in de ontwikkeling van een app, waarmee de Riemersma Leasing Kangoeroeloop 2020 en de Paraloop virtueel kan worden aangeboden. Met de app kan iedereen op het door hem of haar gewenste tijdstip, alléén of in een klein groepje, tóch zijn of haar favoriete afstand van de Kangoeroeloop lopen. En dat hoeft dus ook niét persé op Tweede Kerstdag te zijn. Nadere informatie over de app én de virtuele Riemersma Leasing Kangoeroeloop met trainingsschema’s volgt snel. Rien van Haperen is erg tevreden met de gevonden vorm: “Zo kunnen we de traditie van de Kangoeroeloop op Tweede Kerstdag tóch in ere houden, zónder dat we daarbij grote risico’s nemen en de deelnemers én onze vrijwilligers voor het blok zetten. Gezondheid gaat volgens het bestuur van Prins Hendrik en Riemersma Leasing boven álles. Ik hoop dat er dan ook heel veel mensen virtueel mee gaan lopen.”

 

(Foto: Annet van Esch)

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: