Direct door naar content
Cormeta zoekt zwembegeleiders afbeelding nieuwsbericht

Cormeta zoekt zwembegeleiders

25 augustus 2020

Voor veel blinden en slechtzienden is het niet mogelijk om individueel buitenshuis actief te bewegen. Cormeta is een sportvereniging voor visueel gehandicapten (bekijk de website) die dit met hulp van vrijwilligers mogelijk maakt. De vereniging organiseert onder andere dat zij onder begeleiding lekker kunnen zwemmen. Dit brengt hen naast sportplezier en gezelligheid ook de gelegenheid om ervaringen en handige tips uit te wisselen.

De zwemgroep zwemt wekelijks van 8.00 – 9.00 uur in zwembad De Meerkamp in Amstelveen. Het bad is dan alleen toegankelijk voor deze groep, omdat toezicht verplicht is. Door de verhoogde veiligheidseisen en het wegvallen van een vrijwilliger door ziekte, is de vereniging dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De belangrijkste eis is dat een vrijwilliger een EHBO-diploma heeft of bereid is deze op kosten van de vereniging te halen. Daarnaast moet ook de korte cursus ‘Reddend zwemmen voor zwembaden’ worden gevolgd. Ook deze wordt betaald door Cormeta.

Lijkt het jou leuk om een steentje bij te dragen en als vrijwilliger aan de slag te gaan? Je bent altijd welkom om eens te komen kijken of te proberen. Bij vragen of bij interesse kun je contact opnemen met de secretaris van de vereniging, Mirjam van Wijk, via secretaris@cormeta.nl of 020 – 6475241.

Namens sportvereniging Cormeta alvast enorm bedankt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: