Direct door naar content
Gamer Rocky gebruikt zijn mond als controller afbeelding nieuwsbericht

Gamer Rocky gebruikt zijn mond als controller

28 augustus 2020

Groot nieuws in de wereld van esports: gamer Rocky Stoutenburgh heeft een contract getekend bij een professioneel esports team. Wat zo bijzonder aan dit nieuwtje is: deze gamer die bekend staat als RockyNoHands speelt vanuit zijn rolstoel met zijn mond als controller. 

Rocky is verlamd geraakt door een ongeluk in 2006. Tijdens een feestje was hij aan het worstelen met een vriend waarbij hij op zijn hoofd terecht kwam. Alles wat hij gewend was om te doen met zijn handen zoals gewichten heffen, hockeyen en het werken aan auto’s werd ineens een uitdaging. 

Guinnes World Record
Hij vond in gaming een uitlaatklep waar hij helemaal los in kon gaan. Door zijn mond te gebruiken met een speciale controller kon hij daarbij alle functies van zijn handen overnemen. En daar bleek hij nog goed in ook. Hij ging zelfs het Guiness World Records boek in met de meeste overwinningen in een game door zijn mond te gebruiken.

Contract
Rocky is in de gamewereld ondertussen een bekende persoonlijkheid. Als ‘RockyNoHands’ streamt hij zijn prestaties in de game Fortnite. Afgelopen maand viel hij op bij een talentencompetitie van een game waar hij een grote prijs pakte. Dat leverde hem ook een contract op bij een professioneel esports team. “Ik ben heel erg trots dat ik nu deel uit maak van dit team”, zegt hij in een fimpje. Hij laat daarmee ook gelijk zien dat je met een beperking ook veel meer kunt bereiken dan je denkt!

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: