Direct door naar content
Jamai helpt mensen met beperking met hun droom afbeelding nieuwsbericht

Jamai helpt mensen met beperking met hun droom

31 augustus 2020

Het is nog even wachten, maar vanaf 18 oktober presenteert Jamai Loman een nieuw RTL 4-programma waarin mensen met een fysieke beperking of chronische ziekte de hoofdrol spelen. In ‘Over Winnaars’ laat Jamai dromen uitkomen die de deelnemers hadden weggestopt of waarvan ze dachten dat het nooit mogelijk zou zijn. 

Jamai Loman schakelt bij het tv-programma, dat eerder al op de Belgische tv was te zien, de hulp in van allerlei andere bekende Nederlanders en experts. Zo gaan deuren open om de plannen en ambities van de deelnemers met een beperkingen of chronische ziekte nu eens echt waar te maken. 

Optreden met Hans Klok
In de eerste aflevering op 18 oktober zie je bijvoorbeeld hoe Sarah (36), die MS heeft, naar Las Vegas gaat om met illusionist Hans Klok op te treden. In de tweede aflevering staat de wens van Marleen centraal: een droomreis naar Jordanië. Voor haar is die reis op zich al een uitdaging omdat ze tijdens haar zwangerschap haar beide benen verloor. Jamai helpt haar in de voorbereiding op deze bijzondere reis met onder andere een bezoek aan de stad Petra. 

Obstacle run met één been 
In latere afleveringen zie je nog meer bijzondere verhalen. Zo wil Thomas Maas (36) ondanks zijn dwarslaesie weer een extreme sport beoefen. Zondag 8 november zie je Yvonne Buijssen (28) die ernstig hersenletsel heeft en haar droom is de Borobudur in Indonesië te beklimmen. Op zondag 15 november kun je de droom van Tirzah Lopez (30) zien: zij heeft een dwarslaesie en haar droom is om een waanzinnig optreden in haar rolstoel te geven op een groot dansevenement. Een week later kun je zien hoe Ricardo Fecken (27), die een onderbeen mist voor het eerst aan een obstacle run meedoet. De serie wordt afgesloten op 29 november met Peter Mensink (57) en Lotte Driessen (30) die allebei langzaam blind en doof worden en hun droom is dat Peter nog een keer kan autorijden.

'Over Winnaars' is vanaf zondag 18 oktober om 21.30 uur te zien op RTL 4.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: