Direct door naar content
Zo begin je als sporter met beperking! afbeelding nieuwsbericht

Zo begin je als sporter met beperking!

02 september 2020

Van 18 tot en met 27 september is het de Nationale Sportweek. In deze week gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Ook als je een beperking hebt kun je hier gewoon aan meedoen. Maar hoe begin je met sport als een beperking hebt? We geven je vijf tips om je dat eerste zetje te geven. 

1. Elk begin is een begin
Bij sport denk jij misschien aan heel intensief trainen in een sportschool, zweten en vooral moe worden. Als je niet eerder hebt gesport heb je daar misschien wel geen zin in. Bedenk dan dat je ook rustig kunt beginnen met bijvoorbeeld een wandeling of een ritje op de fiets. Als je dat vanaf nu elke week doet ben je ook al heel erg goed bezig! 

2. Waarom wil je eigenlijk gaan sporten?
Als je wil beginnen met sporten is het goed om te bedenken waarom je die stap eigenlijk wil zetten. Misschien wil je wel afvallen of wil je meer contact met anderen met een beperking. Het kan ook dat je gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Als je weet wat jouw reden is om te gaan sporten dan helpt dat ook om het vol te houden. Anderen kunnen jou daar nog aan helpen herinneren. 

3. Zoek een maatje 
Samen sporten en bewegen is veel leuker. Je kunt elkaar dan namelijk helpen om je aan de sportafspraak te houden. Tijden het wandelen, fietsen of fitnessen kun je elkaar ook motiveren om niet op te geven. Als je samen sport kun je ook nog eens een gezellig praatje met elkaar maken. 

4. Probeer van alles uit
Als je begint met sport is het goed om van alles uit te proberen. Door verschillende sporten en beweegvormen uit te proberen weet je op een gegeven moment wat bij jou past. Heb je al in onze sportzoeker gekeken? Daarmee kun je makkelijk zoeken op beperking en sport. Er is altijd een sportclub bij jou in de buurt waar je een proefles kunt nemen om te kijken of dat wat voor je is. Gewoon proberen! Tijdens de Nationale Sportweek worden ook allerlei activiteiten bij jou in de buurt georganiseerd om eens te kijken of een sport iets voor jou is. 

5. Advies van de beweegconsulent
Vind jij het nog lastig om erachter te komen wat voor sport je kunt doen met jouw beperking? Schakel dan de experts in van een regioloket bij jou in de buurt. Zij hebben er verstand van en helpen jou graag op weg met sportadvies op maat

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: