Direct door naar content
Speciale dag voor onzichtbare beperking PTSS afbeelding nieuwsbericht

Speciale dag voor onzichtbare beperking PTSS

03 september 2020

Tijdens de Invictus Games, die uitgesteld zijn naar 2021, strijden (oud)militairen uit de hele wereld met een beperking of chronische ziekte tegen elkaar in allerlei sporten. Tussen die deelnemers zitten ook militairen die tijdens een missie een onzichtbare beperking hebben opgelopen: een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). Zaterdag 5 september vraagt de Stichting Help ze Thuiskomen met een livestream uitzending de hele dag aandacht voor militairen met PTSS. 

De Stichting Help Ze Thuiskomen zet zich in om meer aandacht en begrip voor PTSS onder (oud)militairen en andere geüniformeerde (oud) beroepsbeoefenaren zoals politieagenten en brandweerlieden te zorgen. Daarbij zamelt de stichting geld in voor meer onderzoek en steunt het projecten om PTSS te voorkomen en behandelingen gemakkelijker te maken.

Dag van de PTSS 
Met de Dag van de PTSS “HELP(T) ZE THUISKOMEN” vraagt de stichting de hele dag aandacht voor PTSS en zamelt het geld in voor een aantal bijzondere projecten. Zo wil de Stichting een Virtual Reality Studio financieren, omdat virtual reality bij de behandeling van PTSS effectief is gebleken. Daarnaast willen ze ook geld inzamelen voor hulphonden voor (oud) militairen met PTSS. 

In deze video legt Sandra uit wat de hulphond al voor haar betekent:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: