Direct door naar content
Duofietsen in Deurne! afbeelding nieuwsbericht

Duofietsen in Deurne!

08 september 2020

Geweldig nieuw initiatief in Deurne!

Hoe geweldig zou het zijn om kwetsbare en eenzame mensen structureel een dagdeel te kunnen bieden op de duofiets. Zo blijven ze betrokken bij onze maatschappij en ook nog eens fit en vitaal. Met dat idee in het achterhoofd zijn twee buurtsportcoaches van Leef Deurne begonnen met de uitwerking van dit geweldige initiatief.

Het doel is om in het voorjaar van 2021 daadwerkelijk te starten, maar nu moet er vooral in de voorbereiding veel gebeuren om deze streefdatum te halen. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen om dit initiatief tot een daverend succes te maken.

 

Wat is het plan?

De toekomstige Stichting Duofietsen Deurne heeft als uitgangspunt zoveel mogelijk dagdelen te gaan duofietsen met kwetsbare mensen uit de gemeente Deurne. Hierbij kun je denken aan (verstandelijk) gehandicapten, ouderen en chronisch zieken. Doormiddel van het inzetten van duofietsen blijven mensen in beweging, worden uit hun isolement gehaald, participeren ze in de samenleving, ontmoeten andere mensen en kunnen (weer) genieten van hun omgeving.

 

Informatiebijeenkomst.

Op donderdag 24 en 28 september wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd om geïnteresseerden te informeren over dit nieuwe initiatief. Er is gelegenheid om vragen te stellen en om je eventueel op te geven als vrijwilliger. Hierna zal er een bestuur samengesteld worden en wordt de nieuwe Stichting Duofietsen Deurne een feit. Om de duofietsen te kunnen stallen wordt er een geschikte locatie gezocht, waar de fietsen o.a. gerepareerd kunnen worden en een droog onderdak hebben. Daarna zal de verdere invulling van de organisatie vorm gaan krijgen. Het initiatief zal vanuit Leef Deurne opgezet en ondersteund worden, met als uiteindelijk doel een zelfstandige organisatie te worden, gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Om een dergelijk project financieel te kunnen runnen zijn we afhankelijk van welzijnsfondsen en donaties vanuit particulieren en het bedrijfsleven. Iedereen ziet de meerwaarde hier wel van in, dus moet de financiële exploitatie geen probleem opleveren.  

 

GEZOCHT, bestuursleden en fietsvrijwilligers voor Stichting Duofietsen Deurne.

Bent u de enthousiaste vrijwilliger waar wij naar op zoek zijn? Heeft u nog wat vrije tijd en kwaliteiten beschikbaar? Meld u dan aan voor een informatiebijeenkomst via:  https://www.leefdeurne.nl/LeefModule/Details/15774 (ik vind dit er zo raar uitzien in de krant)

De bijeenkomsten worden gehouden op donderdag 24 september om 19.00 uur en maandag 28 september om 10.00 uur in zorgcentrum de Nieuwenhof.

 

Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u meer informatie over de stichting en wat u als vrijwilliger zou kunnen betekenen. Wij maken graag kennis met u en hopen op veel enthousiastelingen!

Heeft u vragen n.a.v. bovenstaande dan kunt u deze stellen tijdens de informatiebijeenkomsten of bellen naar: Anika Kanters (consulent seniorensport) 06-51640825 of Patrick Teunisse (consulent aangepast sporten) 06-44336116

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: