Direct door naar content
Eerste Onbeperkte Elfstedentocht gaat door afbeelding nieuwsbericht

Eerste Onbeperkte Elfstedentocht gaat door

08 september 2020

It giet oan! staat op de website van de Onbeperkte Elfstedentocht. De tocht der tochten waar iedereen aan mee kan doen staat gepland voor 23 tot 27 september. Deelnemers aan de tocht leggen verspreid over vijf dagen 235 kilometer (of een deel) af langs de bekende elf Friese steden. 

Het idee voor de Onbeperkte Elfstedentocht is bedacht door Sandy Krijnen, die zelf MS-patiënt is. Zij wilde het voor iedereen mogelijk maken om de beroemde Elfstedentocht af te leggen. Ze noemde het daarom al de Tocht der Tochten die geen beperking kent. “We willen mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan evenementen, de kans geven om de iconische Elfstedentocht in het prachtige Friesland (voor een deel) af te leggen”, schrijft ze op de website. 

Finishen als winnaar
Ze gunt het iedereen met een chronische aandoening of beperking om deel te nemen aan een groots evenement. “Niet aan de zijlijn, maar deelnemen en (over)winnen!” Deelnemers kunnen de tocht lopend, op een tandem, in een rolstoel, een handbike, scootmobiel of welk hulpmiddel dan ook afleggen. De afstand is ook zelf te kiezen. Zo kunnen deelnemers de hele tocht meedoen, een dag of een deel van de route. Het kan bijvoorbeeld ook een doel zijn om de laatste 50 meter af te leggen. Iedereen krijgt zo de kans om op zijn tempo en manier te finishen als een winnaar. 

Prijs
Eerder dit jaar won het initiatief van Sandy al een bijzondere prijs: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De jury, met onder andere Bibian Mentel, wilde Sandy in het zonnetje zetten omdat zij het mogelijk maakt om andere mensen in beweging te krijgen. 

Ga voor meer informatie naar: onbeperkteelfstedentocht.nl

Foto: deelneemster Yvonne in haar voorbereiding.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: