Direct door naar content
Messi zet zich in voor blinden en slechtzienden afbeelding nieuwsbericht

Messi zet zich in voor blinden en slechtzienden

10 september 2020

Voetballer Lionel Messi leek de laatste tijd vooral druk met zijn carrière. Toch heeft deze sterspeler van FC Barcelona juist ook oog voor anderen mensen. Hij gaat zich namelijk wereldwijd inzetten om technologie voor mensen met een visuele beperking beschikbaar te maken. 

Messi gaat de komende tijd aandacht vragen voor technologische oplossingen met artificial intelligence die het leven van blinden en slechtzienden makkelijker maken. Een voorbeeld daarvan is de OrCam MyEye, waar Messi nu de tech-ambassadeur van is geworden. Dit is een klein apparaatje dat je op een brilmontuur klikt. 

Weer kunnen lezen
Met behulp van kunstmatige intelligentie kan dit extra oog gedrukte en digitale tekst voorlezen. Of het nu een krant, een boek, een smartphonescherm of straatnaambord is: hij leest het voor. Daarnaast kan dit technische hoogstandje ook gezichten, producten, kleuren en bankbiljetten herkennen. Op deze manier zorgt het ervoor dat je als blinde of slechtziende beter kunt integreren in de samenleving, onder andere doordat je als het ware weer kunt lezen. 

Zelfstandiger
Messi maakte zelf al kennis met de mogelijkheden van de wearable toen hij, voor de coronapandemie, een ontmoeting had met gebruikers van de MyEye. “Met behulp van de OrCam MyEye herkenden de blinden en slechtzienden mij als Messi. Echt heel bijzonder om mee te maken! Het is duidelijk dat dit apparaatje is dat in staat is om de levens van blinden en slechtzienden te veranderen en ervoor te zorgen dat zij weer meer zelfstandig en onafhankelijk kunnen zijn.” 

Als ambassadeur zal hij de komende tijd meer mensen een MyEye schenken. Die mensen worden vervolgens lid van het ‘Orcam Dreamteam’. In Nederland is de slechtziende skislalomster Maaike Bennink ook lid van dit team. Vanuit die rol zal zij de komende tijd uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland uitdelen. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: