Direct door naar content
Daag iedereen uit voor een workout met beperking afbeelding nieuwsbericht

Daag iedereen uit voor een workout met beperking

14 september 2020

Volgende week dinsdag 22 september is het de dag van het Inclusief Sporten van de Nationale Sportweek. Op deze dag wordt extra aandacht gevestigd op sport met een beperking, want dat is juist nu extra nodig! Samen zetten we aangepaste sport letterlijk bij heel Nederland in de agenda met een mooie challenge. Jij kunt hierbij helpen door zoveel mogelijk familieleden, vrienden, collega’s uit te dagen voor een workout met beperking via de website. Willen zij niet meedoen aan de workout? Dan moeten ze doneren! 

Door Covid-19 is iedereen dit jaar geconfronteerd met de beperkte mogelijkheden tot sporten. Echter is het voor een grote groep Nederlanders nog steeds niet mogelijk om te sporten, omdat ze een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Daar kun jij ongetwijfeld over meepraten. Daar moet verandering in komen. Daarom dagen olympische en paralympische sporters heel Nederland via een agendaverzoek uit om op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek, te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Op deze manier zetten we sporten met een beperking niet alleen in de agenda, maar ook óp de agenda. 

Bekende sporters ervaren sporten met beperking 

Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland zijn de uitdaging aangegaan om te sporten met een beperking en hebben workouts opgenomen die heel Nederland op 22 september, tijdens de dag van het Inclusief Sporten, mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan Wereldrecordhoudster en Paralympisch sporter Fleur Jong die Europees Kampioen hordelopen Nadine Visser heeft laten ervaren hoe het is om te sporten zonder benen. Zo zegt Nadine Visser: 

“Sporten is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest, maar voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is dit niet vanzelfsprekend. En daar moet verandering in komen. Daarom ben ik een dag met Paralympisch Atlete Fleur Jong opgetrokken, om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wil jij ook ervaren hoe het is? Accepteer dan de workout van Fleur en mij op accepteerofdoneer.nl en zet het op 22 september in jouw agenda! PS. Accepteer je de workout niet? Dan moet je doneren!”

21 workouts 
Op de website accepteerofdoneer.nl kun je de workouts van Fleur en alle andere sporters vinden. In totaal zijn er zeven sporten en 21 verschillende workouts opgenomen. Denk aan voetballen zonder zicht of hardlopen zonder benen, waardoor je kan ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Met één druk op de knop staat de door jouw gekozen workout direct in je agenda op 22 september. Voor jou zijn deze workouts misschien wel een makkie. Je kunt dus zelf lekker meedoen en vergeet ook vooral niet je hele omgeving uit te dagen voor de workout. Accepteren ze de opdracht niet dan moeten ze doneren! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: