Direct door naar content
Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Sandra van Wijhe-Faase afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Sandra van Wijhe-Faase

15 september 2020

Uniek Sporten Lekstroom zet zich samen met lokale partijen in om sport, bewegen en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. De aankomende weken worden de mensen achter dit samenwerkingsverband aan jou voorgesteld. Iedere week dezelfde vragen, máár een ander persoon. We trappen af met Sandra van Wijhe-Faase, regio-coördinator aangepast sporten in de regio Lekstroom.

Wie ben jij?

Mijn naam is Sandra van Wijhe-Faase en ik ben als regiocoördinator aangepast sporten, bij Team Sportservice provincie Utrecht, actief in de regio Lekstroom.”

Wat betekent uniek sporten voor jou?

“Uniek sporten betekent voor mij: denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Ik wil niet alleen (potentiële) sporters laten zien en ervaren wat de mogelijkheden zijn, maar ook professionals laten zien wat daarvoor nodig is.”

Wat doe jij op het gebied van aangepast sporten?

“De gemeenten Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Vijfheerenlanden werken nauw samen om sport en bewegen voor mensen met een beperking in onze regio zo optimaal mogelijk in te richten. In de dagelijkse praktijk werk ik veel samen met de buurtsportcoaches van Sportpunt Houten, SportID Nieuwegein, Stichting Pulse, Team Sportservice Lopik, Team Sportservice Vianen, Zederik in Beweging en Samen Doen Leerdam.”

Wat is jouw persoonlijke drijfveer om met aangepast sporten bezig te zijn?

“Zelf ben ik zonder linker onderarm geboren en sport al vanaf jongs af aan. Ik leerde in de loop van de jaren dat sport niet voor iedereen met een beperking vanzelfsprekend was, zoals dat voor mij wel was. Dat vond ik heel erg jammer, want het is ontzettend waardevol. Ik wil mensen laten zien dat sporten met een beperking heel “gewoon” is.

Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om alles te doen. Hoewel ik in mijn jeugd al snel zag dat ik er anders uitzag dan de andere kinderen, heb ik mijn handicap nooit als een beperking gezien of ervaren.

Ik heb altijd regulier gesport (voetbal), hoofdklasse gespeeld en heb selecties doorlopen. Met als kers op de taart een invalbeurt bij een interland 0.19 tegen Zweden. Bij de start van de eredivisie vrouwen werd ik geselecteerd voor SC Heerenveen, ik was ontzettend vereerd! Na een lange afweging ben ik deze uitdaging, vanwege een nieuwe levensfase waar ik in zat, niet aangegaan.

Voor mij was dit wel hét bewijs dat mijn beperking bij het sporten geen beperking was!"

PS: sinds vandaag is onze Uniek Sporten Lekstroom Facebookpagina online. Volg ons en blijf op de hoogte van het aanbod en de actualiteiten rondom aangepast sporten in de regio: 

https://www.facebook.com/Unieksportenlekstroom

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: