Direct door naar content
Sportles van I AM Sports bij woongroep van Zozijn afbeelding nieuwsbericht

Sportles van I AM Sports bij woongroep van Zozijn

22 september 2020

Tijdens de lockdown waren de jongeren van Zozijn er wel klaar mee merkten de begeleiders. Na 8 weken "binnen" zitten waren ze toe aan verandering en een andere dagelijkse gang van zaken. De bewoners en de begeleiders hebben in deze periode extra gesport middels verschillende filmpjes, daar waren ze al enthousiast over. Maar nu het weer mogelijk is, is het natuurlijk veel leuker om face-to-face te sporten. 

In het wooncentrum van Zozijn wonen 7 jongeren. Aan de buitenkant zie je misschien geen beperking, maar ze hebben allemaal een licht verstandelijke beperking, ADHD en/of  autisme. Een doelgroep waar I AM Sports uit Doesburg veel ervaring mee heeft. Speciaal voor de Nationale Sportweek zijn deze twee partijen bij elkaar gekomen. Op deze manier hebben de jongeren een leuke avond én maken ze kennis met de sportmogelijkheden die er voor hen zijn binnen de gemeente. Deze dinsdagavond laat Adam van I AM Sports de jongeren dan ook goed zweten met verschillende krachtoefeningen. Niet binnen naar een filmpje kijken en sporten, maar gewoon lekker buiten, met alle 7 de inwoners en een instructeur. Sociale contacten opdoen, gezellig samen sporten, een frisse neus halen en plezier hebben in het bewegen. Want ook voor deze jongeren is dat heel erg belangrijk en gewoon mogelijk in Doesburg!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: