Direct door naar content
Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Robin en Julia  afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Robin en Julia

22 september 2020

De aankomende weken worden de mensen achter het samenwerkingsverband aan jou voorgesteld. Uniek Sporten Lekstroom zet zich samen met lokale partijen in om sport, bewegen en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. Iedere week dezelfde vragen, máár een ander persoon. Vandaag zijn Robin en Julia van SportID Nieuwegein aan de beurt! 

Wie zijn jullie?

"Wij zijn Robin Poggenwisch en Julia van Weelden."

Wat betekent uniek sporten voor jullie?

Robin: "Uniek sporten betekent voor mij kwetsbare doelgroepen laten inzien dat iedereen uniek is en zijn eigen krachten heeft."

Julia: "Voor mij betekent uniek sporten iedereen, ongeacht beperking, de positieve effecten van sport laten ervaren. Want zeg nou zelf? Niets is mooier dan lekker te kunnen sporten en bewegen."

Wat doe jij op het gebied van aangepast sporten?

Robin: "In mijn werk probeer ik mijn ervaringen op het gebied van aangepast sporten en het omgaan met een traumatische ervaring op een inspirerende manier over te brengen."

Julia: "Wij zijn bij SportID Nieuwegein het aanspreekpunt voor het aangepast sporten. Hierin hebben wij een initiërende rol met betrekking tot het opzetten van nieuwe beweeginitiatieven en ondersteunen we met persoonlijk beweegadvies. Op een motiverende en stimulerende manier proberen wij de doelgroep zo zelfstandig mogelijk het plezier van sporten te laten beleven."

Wat is jullie persoonlijke drijfveer om met aangepast sporten bezig te zijn?

Robin: "Sinds 2003 ben ik rolstoel gebonden na een ongelukkige val tijdens het zaalvoetbal. Via mijn revalidatie in de Hoogstraat kwam ik in contact met verschillende aangepaste sporten en maak ik sinds 2007 met trots deel uit van het Nederlands rolstoelbasketbal team. In clubverband bracht mij dit tot clubs in Spanje, Frankrijk, Duitsland en Turkije. En niet geheel zonder succes: meerdere malen landskampioen, beker- en Europacupwinnaar. Met als hoogtepunt deelname aan de Paralympics in Rio 2016. Ik heb mijzelf er ondanks mijn handicap nooit van laten weerhouden om mijn dromen na te jagen."

Julia: "Ik haal altijd veel plezier en ontspanning uit het bewegen. Ik ga graag de uitdaging aan om voor iedereen een fijne en passende plek te vinden om dit ook te ervaren. Het is namelijk belangrijk dat iedereen mee kan doen en de kans krijgt om te ervaren hoe leuk bewegen kan zijn."

*De foto van Robin en Julia is voor de coronacrisis gemaakt. En volg jij onze nieuwe Facebookpagina al? https://www.facebook.com/Unieksportenlekstroom

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: