Direct door naar content
De Week van de Toegankelijkheid komt eraan afbeelding nieuwsbericht

De Week van de Toegankelijkheid komt eraan

25 september 2020

Van 5 tot en met 9 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. In deze week wordt aandacht gevraagd voor een toegankelijke samenleving voor iedereen met een beperking. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd waar jij ook aan mee kunt doen! 

In onze samenleving is al veel geregeld voor mensen met een beperking. Toch zul jij ook vaak nog hoge drempels tegenkomen waar je niet op komt met je rolstoel of op een website komen die niet toegankelijk is gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De Week van de Toegankelijkheid zet dit soort problemen die jij misschien ook ervaart op de agenda. 

Digitale toegankelijkheid
De week is door corona iets anders van opzet. De meeste activiteiten worden daarom online georganiseerd en de focus ligt dit jaar ook meer op digitale toegankelijkheid, want de organisatie stelt dat online meedoen net zo belangrijk is als meedoen in de fysieke samenleving. Bij digitale toegankelijkheid gaat het om dat iedereen, ook mensen met een beperking, volledig gebruik kunnen maken van apps en websites. 

Online Festival
De week begint daarom op 5 oktober geheel in stijl met een Online Festival. De inhoud van die opening houdt de organisatie nog even geheim, maar via je laptop kun je in ieder geval verschillende inspirerende sprekers horen en meedoen met activiteiten. 

Conditie training van Running Blind
Op de eerste dag organiseert Running Blind ook een sportieve online training voor mensen met een visuele beperking. Voor deze conditie training hoef je niet superfit te zijn: het is voor ieder niveau en dus voor iedereen goed te doen. Op 7 oktober wordt dezelfde training een tweede keer georganiseerd. 

Gamen zonder beperking
Op 6 oktober kun je in Gamehal H20 in Purmerend gratis gebruikmaken van alle games die daar gespeeld kunnen worden. Je kunt daarbij in een andere wereld duiken met een virtual reality-bril, een esports-wall en een F1-race simulator. Al die games kun je zonder drempels meedoen! 

Ga voor meer info over het programma bij jou in de buurt naar: weekvandetoegankelijkheid.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor één van de activiteiten.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: