Direct door naar content
Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Cynthia, Elzemieke en Colin  afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Cynthia, Elzemieke en Colin

29 september 2020

Een nieuwe week, betekent een nieuwe voorstelronde. Deze week zijn de personen achter de schermen uit Vijfheerenlanden aan de beurt. Cynthia, Colin en Elzemieke stellen zich graag aan je voor! 

Wie ben jij? 

“Mijn naam is Cynthia van de Water en ik ben buurtsportcoach bij Stichting SamenDoen in Leerdam.”  

“Ik ben Elzemieke van Empel en ik werk als buurtsportcoach aangepast sporten bij Team Sportservice Vianen.”  

“Mijn naam is Colin Dieleman. Ik ben werkzaam als buurtsportcoach bij Zederik in Beweging in Vijfheerenlanden. Daarnaast ben ik werkzaam in de gemeente Molenlanden.” 

Wat betekent Uniek Sporten voor jou? 

Cynthia: “Uniek sporten betekent voor mij dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te kunnen bewegen op zijn of haar niveau.” 

Elzemieke: “Iedereen is uniek, maar toch zijn we allemaal gelijk. Ik zie uniek sporten als trigger om mensen met een beperking te laten zien wat er mogelijk is.” 

Colin: “Uniek sporten betekent voor mij, denken in kansen. Als iemand denkt aan een beperking, wordt er vaak gedacht aan wat iemand niet kan. Ik vind het belangrijk om te denken in wat iemand wél kan.” 

Wat doe je op het gebied van aangepast sporten? 

Cynthia: “Als buurtsportcoach heb ik diverse opdrachten. Eén hiervan is de individuele begeleiding voor inwoners uit Leerdam die hier behoefte aan hebben. Samen met de cliënt ga ik kijken welke sport bij hem of haar past. Wanneer we dit hebben ontdekt, ga ik met de cliënt een proefles. Ik help ze letterlijk de drempel over.” 

Elzemieke: “Mijn werkzaamheden momenteel? Dat zijn er veel. Bijvoorbeeld een potentiële sporter over de drempel helpen om bij een reguliere sportaanbieder te sporten, een multidisciplinair team opzetten om sport en zorg te verbinden, reguliere sportaanbieders motiveren zich open te stellen voor inclusief sporten of activiteiten organiseren om bewustwording bij o.a. kinderen over dit onderwerp te creëren.” 

Colin: “Voor de gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden ben ik bezig om het aangepast sporten meer op de kaart te zetten. Het doel is om sport en bewegen voor mensen met een beperking zo optimaal mogelijk in te richten.” 

Wat is jouw persoonlijke drijfveer om met aangepast sporten bezig te zijn? 

Cynthia: “De dankbaarheid die ik van de cliënten en ouders krijg. Met het sporten krijgt ook de sociale kant een enorme impuls. Ze krijgen weer het gevoel om mee te kunnen doen en erbij te horen. De glimlach die dan tevoorschijn komt is één van de mooiste dingen van het werk!” 

Elzemieke: “Tijdens mijn minor ‘buitengewone doelgroepen’ ben ik in aanraking gekomen met mensen met een beperking. Ik kwam erachter wat voor iedereen makkelijk is, lastiger is als je een beperking hebt. Is het gek dat ik er ‘gewoon’ voor wil zorgen dat iedereen kan bewegen? 

Colin: “Zelf heb ik een broertje met een verstandelijke beperking. Thuis ben ik altijd erg met hem bezig geweest als het gaat om sporten en bewegen. Ik heb er mede voor gezorgd dat hij kon voetballen in een speciale g-competitie met andere die ook een beperking hadden. Door mijn broertje en mijn vorige werkervaringen weet ik hoe belangrijk het is voor mensen met een beperking om te kunnen sporten”.  

Volg jij ons al? Klik hier voor onze Facebookpagina

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: