Direct door naar content
Hardlopers met visuele beperking gezocht! afbeelding nieuwsbericht

Hardlopers met visuele beperking gezocht!

29 september 2020

Heb jij een visuele beperking en ben jij een beginnende hardloper of overweeg je te beginnen met hardlopen? Let dan even op! Running Blind zoekt namelijk beginnende lopers met een visuele beperking die mee willen werken aan een documentaire. Hier worden juist lopers voor gezocht met geen of weinig loopervaring. 

Running Blind is de organisatie die hardlopen met een visuele beperking promoot en mogelijk maakt op allerlei manieren. Zo organiseert Running Blind speciale clinics voor hardlopers met een visuele beperking en buddy’s en speelt het een belangrijke rol in het koppelen van buddy’s aan lopers met een visuele beperking. Dat doet deze stichting al sinds 2007.

Over drempel helpen
Het is allemaal klein begonnen met twee hardlopers die vrij snel zeer slechtziend werden. Zij konden door de slechtziendheid niet meer zelfstandig hardlopen. Toch was hardlopen heel belangrijk voor hen. Ondanks hun slechte gezichtsvermogen wilden zij blijven hardlopen. En dat was het begin van Running Blind.

Inmiddels telt Running Blind ongeveer 120 lopers met een visuele beperking en nog meer buddy’s’ die actief zijn in verschillende regio’s. Running Blind heeft laten zien dat hardlopen eigenlijk heel goed te doen is als je een visuele beperking hebt. Als je nog nooit hebt hardgelopen betekent dat wel dat je voorzichtig een paar drempels over moet. Daar helpen ze je graag bij. 

Documentaire
Om aan een groter publiek te laten zien hoe je als hardloper aan de hand wordt genomen door een buddy, heeft Running Blind het idee gekregen om een documentaire te laten maken. In die film wil de organisatie laten zien door welk proces je als beginnende hardloper gaat op weg naar jouw persoonlijke doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je 30 minuten aan een stuk kunt hardlopen met je buddy of misschien wil je wel aan een hardloopevenement meedoen met je ziende vrienden. 


Running Blind daagt daarom nu alle beginnende lopers met een visuele beperking uit om een mooi doel te stellen. En als je het leuk vindt kun je ook nog meewerken aan een mooie documentaire. Voor de geselecteerde deelnemers wordt, als je die nog niet hebt, een buddy geregeld en de loper krijgt een complete running-outfit aangeboden, inclusief hardloopschoenen. 

Stuur een mail naar info@runningblind.nl om je aan te melden of ga naar runningblind.nl voor meer info. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: