Direct door naar content
Kijktips: 10 goede sportfilms afbeelding nieuwsbericht

Kijktips: 10 goede sportfilms

30 september 2020

Met dit herfstachtige weer heb je misschien niet altijd even veel zin om buiten te gaan sporten. Als je liever met een dekentje op de bank kruipt, kun je evengoed nog aan sport denken. Wij hebben namelijk tien goede sportfilms voor je met klassiekers, documentaires en nieuwe films. 

Rocky
Dit is natuurlijk de absolute klassieker als het gaat om sportfilms. Sylvester Stallone speelt hierin de lokale bokser Rocky Balbao die wordt gevraagd om in te vallen bij een gevecht om het wereldkampioenschap zwaargewicht. 

0,03 seconden
In deze indringende documentaire worden de zwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman gevolgd in hun voorbereiding op de Olympische Spelen van 2016. Op deze manier krijg je een uniek inkijkje in het leven van een topsporter. Deze sportdocumentaire is ook te zien op NPO Start

Maiden
Deze film vertelt het verhaal van verhaal van Tracy Edwards die in 1989 schipper werd van de allereerste volledig vrouwelijke bemanning die deelnam aan de zeilrace Whitbread Round the World Race. 

Chariots of Fire
Een film gebasseerd op een waargebeurd verhaal over de hardlopers Harold Abrahms en Eric Lidell. Zij zijn eerst elkaars grootste concurrenten en worden later samen geselecteerd voor de Olympische Spelen van 1924. 

Goud
Dit jaar verscheen de Nederlandse film Goud over een topturner en zijn vader die in een rolstoel zit. Deze gevoelige sportfilm over doorzettingsvermogen en een kwetsbare vader-zoonrelatie is echt een aanrader. 

Space Jam
Bugs Bunny en Michael Jordan in één film? Het werd werkelijkheid in de animatiefilm Space Jam. Toen deze film in 1996 uitkwam was deze mix van animatie en live-action nog modern. Inmiddels is dit natuurlijk veel vaker gedaan. Toch is het nog altijd een leuke film met al die basketbaltoppers erin. 

Murderball
Misschien ken je de sport rolstoelrugby al? Deze sport wordt ook wel Murderball genoemd. Als je de gelijknamige documentaire hebt gezien dan snap je wel waarom. Het gaat soms heftig aan toe. In deze film wordt het Amerikaanse team gevolgd in hun voorbereiding op de Paralympische Spelen van 2004. 

Moneyball
Moneyball is een echte Amerikaanse film over een echte Amerikaanse sport: honkbal. Brad Pitt speelt hierin de manager van het Oakland Athletics honkbalteam waar een nieuw systeem wordt bedacht om de waarde van spelers te bepalen bij de aankopen. 

Millon Dollar Baby
Dit Amerikaanse drama, geregisseerd door Clint Eastwood, kreeg in 2004 vier Oscars voor onder ander beste film en beste vrouwelijke hoofdrol van Hillary Swank. Zij speelt in de film Maggy Fitzgerald die zich vanuit een armgezin opwerkt tot bokser. Als zij in gevecht gaat met wereldkampioene Blue Bear (gespeeld door de Nederlandse Lucia Rijker) loopt het niet goed af

Cool Runnings
Een bobsleeteam uit Jamaica dat mee wil doen aan de Olympische Winterspelen klinkt bij voorbaat al als een goed verhaal voor een film. Die werkelijkheid ligt ook aan de basis van deze komische film uit 1993 waarin je ziet hoe vanuit het zonnige Jamaica vier atleten zich voorbereiden op een wintersport. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: