Direct door naar content
Deel je mening over zwemles met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Deel je mening over zwemles met een beperking

04 oktober 2020

Heb jij een kind met een motorische beperking of gedragsprobleem dat op zwemles zit of heeft gezeten? Dan is de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) benieuwd naar jullie ervaringen. De NRZ roept daarom op om een korte vragenlijst in te vullen. 

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel om de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Ze willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich kunnen redden in het water zonder te verdrinken. Zij zijn ook de organisatie die het Zwem-ABC uitgeeft. 

Zwemlessen verbeteren
Omdat de NRZ duidelijk iedereen goed en veilig wil laten zwemmen geven ze ook extra aandacht aan alle zwemmers met een beperking. Om een beter beeld te krijgen van de ervaringen van kinderen met een beperking of ontwikkelingsprobleem bij zwemlessen, zwemmen en zwemveiligheid, heeft de NRZ nu een korte enquête uitgeschreven. “Lesgevers en zwembaden hebben het vaak over deze kinderen, maar we vinden het belangrijk om ook de mening van ouders en kinderen zelf te horen. Door daar achter te komen kunnen we beter bepalen hoe we zwemlessen verder kunnen verbeteren en kunnen we onderbouwen waarom deze doelgroep (extra) aandacht verdient”, schrijft de organisatie in een korte introductie. 

Ook als kinderen al lang niet meer op zwemles zitten, is de NRZ benieuwd naar de ervaringen van destijds tijdens de les. De enquete kun je invullen via deze link

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: