Direct door naar content
Healthy Moves voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar met psychische en/of psychosomatische klachten afbeelding nieuwsbericht

Healthy Moves voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar met psychische en/of psychosomatische klachten

01 oktober 2020

Wat is Heal thy Moves?
Healthy Moves is een beweegprogramma van twaalf weken voor jongeren waarbij door te sporten (hardlopen en kickboksen) de fysieke en psychische conditie wordt verbeterd. Door de trainingen is er ruimte voor balans en herstel waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten en meer energie krijgt. De focus ligt op lekker sporten en plezier en niet op competitie en het voeren van gesprekken. Ervaring met hardlopen of kickboksen is niet nodig om aan het programma mee te kunnen doen.

Hoe werkt het?
Healthy Moves start na je aanmelding met een kennismakingsgesprek en een inspanningstest zodat we samen jouw beginsituatie kunnen bepalen. We bespreken jouw motivatie, doelen en conditieniveau. Samen met maximaal tien andere jongeren sport je twaalf weken lang, drie keer in de week, onder begeleiding van een sportinstructeur en een buurtsportcoach.
Twee keer in de week krijg je hardlooptraining (Runningtherapie) en één keer per week kickbokstraining. Naast het sporten is individuele coaching onderdeel van het programma. Halverwege het traject vindt er een tussenevaluatie plaats en aan het einde van het traject een eindevaluatie. Na acht weken pak je met je eigen trainingsschema het hardlopen één keer in de week zelfstandig op, zodat je ook na het traject zonder begeleiding kunt blijven hardlopen en een gezonde leefstijl kunt ontwikkelen. Healthy Moves kan tevens een mooie opstap zijn tussen niet sporten enerzijds en deelname aan reguliere sportactiviteiten anderzijds. Na afloop kan de buurtsportcoach je ook naar ander passend sportaanbod begeleiden.

Voor wie?
Healthy Moves is voor jongeren tussen de 14 en de 18 jaar met psychische en/of psychosomatische klachten die door middel van sporten meer energie en balans willen krijgen.
Healthy Moves is een groepsactiviteit waaraan maximaal 10 jongeren meedoen. Ouders worden ook bij het programma.
 

Healthy Moves kan helpen bij:
• Stress
• Depressie
• Sombere gevoelens
• Burn-out
• Slaapproblemen
• Vermoeidheid
• Angstklachten
• Vergroten van de zelfredzaamheid
• Vergroten van de concentratie
• Verminderen van overgewicht
• Ontwikkelen van een gezonde leefstijl

Uit onderzoek blijkt dat Runningtherapie een positiefeffect heeft op bovengenoemde probleemgebieden

Door wie?
De hardlooptraining wordt gegeven door hardlooptherapeut, -instructeur en buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport. Het kickboksen wordt gegeven door sportinstructeur,
kickbokstrainer en Europees kickbokskampioen Nina van Dalum (René Sports en Fit4All). Fysiotherapeut en eigenaar van Fit4All David Bouwmeester is gespecialiseerd in de inspanningsfysiologie, stress en burn-out. David is vanuit zijn deskundigheid betrokken.

Start en einde programma?
Healthy Moves start op maandag 26 oktober 2020 en eindigt op vrijdag 29 janauri 2021. Voor de start van het beweegprogramma vind er een kennismaking/voormeting en inspanningstest plaats. 

Wanneer?
De hardlooptraining wordt gegeven op maandag en woensdag van 16.00-17.00 uur (m.u.v. schoolvakanties) en de kickbokstraining wordt gegeven op vrijdag van 16.00-17.00 uur (m.u.v. schoolvakanties)

Waar?
De hardlooptraining wordt op een geschikte buitenlocatie in Wijk bij Duurstede gegeven en de kickbokstraining in de dojo op het sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede.

Kosten?
Woon je in de gemeente Wijk bij Duurstede dan betaal je €150 voor het 100 dagen programma (vanuit het Ondernemersfonds, gemeente Wijk bij Duurstede en het Sportakkoord wordt €300 gefinancierd). Woon je niet in de gemeente Wijk bij Durstede maar doe je wel graag mee? Dan betaal je €450 (mogelijk zijn er binnen jouw gemeenten ook subsidiemogelijkheden). 

Meer weten en aanmelden?
Kijk op www.stichtingwijksport.nl of neem contact op met Tobias Wijnmaalen: tel. 06 - 17 41 35 17 of per e-mail: tobias@stichtingwijksport.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: