Direct door naar content
Test jezelf bij de Paralympisch Talentdag afbeelding nieuwsbericht

Test jezelf bij de Paralympisch Talentdag

05 oktober 2020

Ben jij goed in een of meerdere sporten? Misschien ben jij dan wel een onontdekt talent! Tijdens de Talentdag voor Paralympische sporten kun je daar achter komen. Tijdens de testdagen tussen 31 oktober en 15 november krijgen sporters met een beperking namelijk de kans zich te laten zien aan verschillende sportbonden. 

De Talentdag  is een leuke dag vol sport en allerlei testjes. Je kunt op die dag namelijk in verschillende sporten jezelf laten zien. Als je nog niet goed weet welke sport bij jouw beperking past of waar jij goed in bent, dan is dit ook een mooie gelegenheid om dat te onderzoeken voor jezelf. 

Verschillende sporten
Tijdens de Talentdagen wordt specifiek naar talent gezocht voor de sporten Para-atletiek VI-judo, Para-zwemmen, Para-cycling, Para-roeien, Para snowboarden/ -skiën, Para-triathlon, Rolstoeltennis, Goalball en Rolstoelrugby. Om mee te doen aan de Talentdagen moet je tussen de 12 en 35 jaar oud zijn en een lichamelijke of visuele beperking hebben. 

Op weg naar hoogste podium?
Als je opvalt door de aanwezige coaches maak je kans om in een paralympisch programma te komen. Wie weet waar dat allemaal toe leidt: misschien wel tot de Paralympische Spelen van 2024, 2026 of 2028? De Talentdag kan zo een eerste stap zijn naar het allerhoogste podium. De coaches en paralympische sporters zijn er ook om jou tips te geven bij jouw beperking en sport. 

Moet jij daar bij zijn? Of ken je iemand die zeker zijn of haar talent moet laten zien? Ga dan naar deze website voor meer info en aanmelding: nocnsf.nl/talentdag

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: