Direct door naar content
Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Ilse en Robin  afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Ilse en Robin

06 oktober 2020

Week 4 van de voorstelronde van Uniek Sporten Lekstroom is voor: Houten. Ilse en Robin van Sportpunt Houten vertellen graag over het werk dat ze met veel passie en enthousiasme verrichten.

Wie zijn jullie?

“Ik ben Ilse Teune, werkzaam als buurtsportcoach voor kwetsbare doelgroepen bij Sportpunt Houten.”

“En ik ben Robin Bergmans, ook actief als buurtsportcoach bij Sportpunt Houten. Hier zet ik me in om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen, op een manier die bij hen past.“

Wat betekent Uniek Sporten voor jou?

Ilse: “Uniek Sporten betekent voor mij dat iedereen een kans moet krijgen om te kunnen ervaren hoe leuk sporten is! Iedereen zou, met een sport die hij of zij leuk vindt, mee moeten kunnen doen op een passend niveau.”

 Robin: “Voor mij betekent Uniek Sporten het inspelen op de behoeften van verschillende doelgroepen en het creëren van mogelijkheden. Mensen in hun kracht zetten en ze laten ervaren dat er meer mogelijk is dan dat ze in eerste instantie dachten.”

Wat doe jij op het gebied van aangepast sporten?

Ilse: “Binnen Sportpunt Houten heb ik verschillende werkzaamheden. Ik ben voornamelijk bezig om het laagdrempelige sportaanbod goed in kaart te brengen, maar ook met het één op één begeleiden van mensen. Samen zoek ik naar een passend sport- en beweegaanbod.” 

Robin: “Bij Sportpunt Houten houd ik me voornamelijk bezig met het opzetten van nieuwe activiteiten, het verbinden van diverse partijen zoals zorg, welzijn, sport en cultuur en het uitvragen van behoeften bij de diverse doelgroepen. Daarnaast begeleid ik samen met mijn collega Ilse mensen in hun zoektocht naar een passende sport- of beweegvorm.”

Wat is jouw persoonlijke drijfveer om met aangepast sporten bezig te zijn?

Ilse: “Zelf haal ik veel plezier uit het sporten en zou iedereen dat willen laten ervaren. Het vinden van passend sportaanbod is altijd een uitdaging, maar vooral erg leuk als het lukt! De dankbaarheid die je dan krijgt werkt erg motiverend.”

Robin: “Vroeger kon ik nooit heel makkelijk meekomen in de reguliere sport. Vandaar dat ik nu met mijn werk graag zo veel mogelijk mensen wil laten sporten en bewegen op een manier die voor hen prettig is en bij hen past. Voor mij is plezier bij het sporten erg belangrijk en dat wil ik iedereen meegeven. De uitdaging, de creativiteit, het samenwerken en de afwisseling maken dat ik zo van dit werk geniet.”

Volg jij onze Uniek Sporten Lekstroom Facebook al? Hier blijf je op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: