Direct door naar content
Een zware bergtocht op krukken afbeelding nieuwsbericht

Een zware bergtocht op krukken

09 oktober 2020

Dana Albrycht deed als zwemmer al twee keer mee aan de Paralympische Spelen, maar met zijn laatste prestatie kwam hij letterlijk op grotere hoogte. De Amerikaan die al sinds hij elf maanden oud was zonder rechterbeen moet, maakte namelijk een bijzondere tocht door de White Mountains. Dat deed hij op één been en met krukken. 

Toen Dana, die zichzelf ‘Crutchwalker’ (krukkenloper) noemt, zijn jaarlijkse grote tocht ging plannen, bedacht hij dat het dit jaar echt groots moest zijn. Hij koos daarom voor de Presidential Traverse. Dit is een beruchte en vooral zware tocht over acht bergen in de White Mountains. Deze acht toppen hebben de namen van de presidenten van de Verenigide Staten gekregen. Op deze tocht van 37 kilometer is de Mount Washington met 1916 meter de hoogste top. 

Aandacht voor mensen met beperking
Dana wilde deze tocht met krukken gaan maken om het verschil te maken. En niet eens alleen voor zichzelf. Hij zag namelijk om zich heen dat verschillende sportprogramma’s voor mensen met een beperking stillagen door de coronapandemie. Dat bracht hem op het idee om met zijn hike geld in te zamelen en vooral ook aandacht te vestigen op mensen met een beperking. 

Geen spijt 
Met dat in zijn achterhoofd begon hij op 19 september net voor middernacht met drie vrienden aan zijn tocht door de White Mountains. In de vroege avond van 21 september finishte hij zijn langste tocht ooit gemaakt. “Ik heb nooit een moment spijt gehad dat ik deze uitdaging was begonnen”, zei hij tegen de Boston Globe. “Ik leef om steeds de grenzen van mijn lichaam op te zoeken en om aan andere te laten zien wat mogelijk is voor iemand die wat voor obstakel dan ook wordt geconfronteerd. In mijn geval is dat het hebben van een beperking.”

Bekijk ook meer foto’s van Dana op zijn instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Be more than what you think is possible. #hiking #outdoors #amp #disability

A post shared by Dana Albrycht (@crutchwalker) on

Bron: Boston Globe 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: