Direct door naar content
Ga net als Diede de Groot tennissen! afbeelding nieuwsbericht

Ga net als Diede de Groot tennissen!

12 oktober 2020

Diede de Groot heeft afgelopen weekend samen met Anniek van Koot voor de derde keer op rij het dubbeltoernooi van Roland Garros gewonnen. Diede begon al op haar zevende met rolstoelstennis. Toen zij het ontdekte vond ze het gelijk zo leuk dat ze nooit meer iets anders wilde. Misschien is rolstoeltennis voor jou ook zo’n ontdekking?

Je hoeft natuurlijk niet meteen zo professioneel te worden als Diede. Tennis is juist bij uitstek een sport om lekker op je eigen niveau te doen. Je hoeft ook zeker niet meteen wedstrijden te spelen, je kunt ook alleen trainen en een balletje overslaan. Dat kan zelfs tegen een vriend of familielid zonder beperking. 

Rolstoeltennis
Tennis kun je met allerlei lichamelijke beperkingen beoefenen. In vrijwel de meeste gevallen speel je tennis dan in een rolstoel. Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn om rolstoeltennis te spelen. Als je bijvoorbeeld niet zo goed of lang kunt lopen dan kun je in een rolstoel op het tennisveld alle kanten op. Dat vraagt wel wat handigheid in de rolstoel. Daar moest Diede trouwens in het begin zelf ook wennen. “Maar ik zag andere kinderen het ook doen en superveel lol hebben met elkaar, dan is voor een kind die drempel snel overwonnen”, vertelde ze in een interview met AD

In deze video geeft Diede een aantal tips om thuis alvast te oefenen op de wendbaarheid in je rolstoel. Vooral de combinatie met een racket in je hand vraagt een handigheid, maar dat gaat jou ook lukken!

Wil je liever gelijk het echte werk op een tennisbaan proberen? Ga dan naar een tennisclub bij jou in de buurt. Je kunt altijd een proefles nemen om eens te kijken of tennis iets voor jou is. Wie weet ben je net als Diede bij les 1 al verkocht! 

G-tennis
Behalve voor lichamelijke beperkingen is tennis ook een hele leuke laagdrempelige sport als je een verstandelijke beperking hebt. Bij een groot aantal tennisverenigingen kun je daarom ook G-tennis doen. Plezier staat daarbij voorop en je speelt het op je eigen niveau. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van tennis met een beperking of waar je deze sport kunt beoefenen? Klik hier

Foto: Twitter / Diede de Groot

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: