Direct door naar content

Tennis met een beperking

Is tennis iets voor jou?

Tennis is een balsport waarbij twee spelers of twee teams tegenover elkaar staan op een veld dat in het midden gescheiden wordt door een net. Met een racket moeten de tennissers de bal over het net op de helft van hun tegenspeler(s) slaan met als doel dat het voor de tegenspeler onmogelijk is om de bal terug te spelen. Je kunt tegen een speler van hetzelfde geslacht spelen of in tweetallen waarbij er ook gemixt wordt met mannen en vrouwen. Tennis wordt in competitievorm en in toernooivorm gespeeld.

Rolstoeltennis is een variant waarbij alle spelers het spel in een (sport)rolstoel spelen. Voor rolstoeltennis gelden bijna dezelfde regels als voor tennis. Rolstoeltennis is met name een geschikte sport als je een lichamelijke beperking hebt, je houdt van een snelle en competitieve sport en graag je armen gebruikt. Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn om rolstoeltennis te kunnen spelen.

G-tennis is een variant geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Plezier staat bij deze tennis variant voorop, iedereen speelt op eigen niveau en het draagt bij aan de conditie en motorische vaardigheden van de spelers.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor tennis in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

Vind je Unieke Sport

  Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
   Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
    Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen

    KNLTB

    De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving.

    Programma van:

    Partners: