Direct door naar content
Krijg extra motivatie door de ONBEPERKT fitlist! afbeelding nieuwsbericht

Krijg extra motivatie door de ONBEPERKT fitlist!

14 oktober 2020

Sport jij graag met muziek of heb je dat nog nooit geprobeerd? Dan moet je dat echt een keer doen, want met de juiste muziek op je oren krijg je een extra boost tijdens het sporten! Een lekkere beat maakt het sporten niet alleen leuker, het wordt ook een stuk makkelijker.  We helpen je met het vinden van jouw ideale sportmuziek, bijvoorbeeld door de fitlist van Wifred Genee & Eva Eikhout. 

Kun jij bij het sporten wel wat extra motivatie gebruiken? Dan is muziek op je dopjes, een koptelefoon of bluetooth speakertje echt een aanrader! Je raakt namelijk door de muziek veel sneller in een flow en daardoor word je minder snel moe. Dat zeggen niet alleen sporters uit eigen ervaring, er is ook wetenschappelijk bewijs voor. Onderzoekers hebben namelijk allerlei positieve effecten ontdekt van muziek tijdens het sporten. 

Lekker op de beat! 
Het is bijvoorbeeld zo dat muziek kan helpen als je een bepaald beweegritme wil aanhouden, zoals bij sporten als hardlopen of handbiken. Onbewust pas je je tempo namelijk aan op de muziek. Klassieke muziek of een langzaam zwijmel liedje zijn daarom niet ideaal om op te sporten. Een dancenummer met een lekkere beat is dan een veel betere keus. Dan is het veel makkelijker om door te gaan! Bij de cooling down kan rustige muziek trouwens wel van pas komen. 

Maar wist je ook dat de tekst in de muziek ook uit kan maken? Met teksten als 'Keep it up', 'Go for it', en 'Run' 'I've Got the Power' is de zanger of zangeres een motiverende coach in je oren. 

Muzieksmaak
Bij het vinden van jouw ideale sportmuziek is smaak natuurlijk het allerbelangrijkste. Als jij niet van dance houdt ga jij echt niet harder sporten van Hardwell of Tiësto. Misschien ben jij meer een meezinger met Nederlandstalige hits of zoek je wat agressievers in hip hop of stevige gitaren. Wat voor jou het beste werkt tijdens het sporten kun je uitvinden door met verschillende muzieksoorten op te sporten. En als je een paar nummers hebt waar jij lekker op gaat dan maak je daar je eigen playlist van!

Fitlist van Wilfred & Eva
Dat hebben Wilfred Genee & Eva Eihout na de eerste Onbeperkt Podcast ook gedaan. Hun gezamenlijke fitlist gaat alle kanten op met Broederliefde, Kygo, Disclosure en zelfs een klassieker van Katrina & The Waves. Misschien zit hier ook iets tussen voor jouw eigen fitlist? 

Deze playlist wordt iedere maand vernieuwd met nummers van de gasten uit de podcast. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: