Direct door naar content
Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Gerben en Dennis  afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Gerben en Dennis

13 oktober 2020

De volgende gemeente waarvan de buurtsportcoaches zich graag voorstellen is Lopik. Gerben en Dennis: the floor is yours! 

Wie ben jij?

Dennis: “Mijn naam is Dennis Boele en ben hoofdzakelijk werkzaam voor Team Sportservice Lopik, onderdeel van Team Sportservice Provincie Utrecht. Hier werk ik o.a. als buurtsportcoach Aangepast Sporten.”

Gerben: “Mijn naam is Gerben Ruissen. Ik werk als buurtsportcoach bij Team Sportservice provincie Utrecht, waarbij ik actief ben als uitvoerder in de regio lekstroom.”

Wat betekent Uniek Sporten voor jou?

Dennis:Ieder persoon is uniek op zijn of haar manier. Voor sommige mensen zijn er soms wat aanpassingen nodig om te kunnen sporten. Ik help zowel de sport zoekenden, als de sportaanbieders bij het vinden van een passend sportaanbod.”

Gerben: “Uniek sporten betekent voor mij dat iedereen op zijn eigen manier plezier kan beleven aan sport. Het is aan ons om dit op zo’n laagdrempelig mogelijke manier aan te bieden, waardoor zoveel mogelijk mensen uniek gaan sporten.”

Wat doe jij op het gebied van aangepast sporten?

Dennis: “Ik ben vooral de verbinder tussen vraag en aanbod, maar help bijvoorbeeld ook bij het opzetten van nieuw sportaanbod.”

Gerben: “In de gemeente Lopik ben ik vorig jaar bij drie verschillende zorginstellingen gestart met het geven van sportmix activiteiten op locatie. Aankomende tijd ga ik hier mee verder en wil ik naast de sportmix activiteiten, ook lokale sportaanbieders clinics laten aanbieden bij de zorginstellingen. Als cliënten van de zorginstellingen als gevolg hiervan structureel gaan sporten bij één van de lokale sportaanbieders is mijn missie geslaagd.”

Wat is jouw persoonlijke drijfveer om met aangepast sporten bezig te zijn?

Dennis: “Ik vind het heel belangrijk dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk is. Niet voor iedereen is het even vanzelfsprekend om te sporten. Soms kost het wat extra moeite om de juiste weg te vinden. Het geeft mij heel veel voldoening wanneer ik iemand hierbij kan helpen en zie wat sport en bewegen met een mens kan doen.”

Gerben: “Voordat ik werkzaam was bij Team Sportservice, werkte ik als persoonlijk begeleider bij een woonvoorziening voor licht verstandelijk beperkten. Als vorm van dagbesteding ging ik vaak sporten met de bewoners. Ik merkte wat voor positieve invloed dit op hen had in het dagelijks leven. Hierdoor ben ik gaan inzien hoe belangrijk (aangepast) sporten is voor deze doelgroep. Ik ben blij dat ik deze ervaring nu kan toepassen tijdens mijn werk.”

Volg hier onze nieuwe Facebookpagina en blijf op de hoogte van al het aangepaste sportaanbod in de regio Lekstroom! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: