Direct door naar content
Model met één been het gezicht van modemerk afbeelding nieuwsbericht

Model met één been het gezicht van modemerk

16 oktober 2020

Bekende grote modemerken kiezen steeds vaker voor een model met een beperking in hun campagnes. Dat is goed nieuws, want ze dragen zo bij aan het zichtbaar maken van beperkingen. In een nieuwe campagne van schoenen- en tassenmerk Kurt Geiger is Barnadette Hagans bijvoorbeeld te zien met haar stoere gele prothesebeen. 

Barnadette (24) moest in 2018 haar been laten amputeren door een agressieve vorm van kanker. In een interview vertelt ze dat ze vooral heel erg blij is dat ze die ziekte heeft overleefd. “Ik heb het leven met twee benen kunnen ervaren en nu kan ik het ervaren met één been.” 

Andere mensen helpen
Na haar amputatie besloot ze dat ze meer aandacht wilde vestigen op de zeldzame vorm van kanker die zij kreeg. “Sindsdien hebben heel veel mensen mij om advies gevraagd of ze zeggen dat ze hun littekens meer durven te laten zien doordat ik mijn been gewoon laat zien.” Dat vindt ze eigenlijk ook wel mooi. “Op de momenten dat ik mijn oude leven mis, herinner ik mezelf eraan dat dit been mij ook in staat stelt om andere mensen te helpen.” 

Been op de foto
Ze doet nu al een tijde modellenwerk voor een bureau voor modellen met een beperking, maar de shoot voor Kurt Geiger vond ze wel erg bijzonder. Misschien ook wel omdat de foto’s gewoon bij haar thuis in Belfast werden gemaakt. Bij de foto’s werd vooral gekozen voor allerlei hoeken waarbij je haar felgele prothesebeen goed ziet. Zo zie je op een foto een tas aan haar been hangen.

“Ik vond de shoot echt geweldig, omdat we mijn been een belangrijk onderdeel werd van de foto. We hebben zo laten zien dat dit ook gewoon fashionable kan zijn, and I love that.”

Behalve Barnadette heeft Kurt Geiger nog meer modellen met een beperking op de foto gezet. Zo showt Shelby in haar rolstoel een paar stevige boots: 

 

Bron: The Independent

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: