Direct door naar content
Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Elzemieke van Empel  afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Elzemieke van Empel

16 oktober 2020

De gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden hebben een samenwerkingsverband: Uniek Sporten regio Utrecht-West. De mensen achter dit samenwerkingsverband hebben maar één doel: íedereen laten genieten van de positieve effecten van sport en beweging. Deze mensen worden de aankomende weken aan jou voorgesteld. Wie zijn het? Wat is hun persoonlijke drijfveer om inclusief sporten onder de aandacht te brengen?

Iedere week vier dezelfde vragen, maar elke week andere personen aan het woord. Lees verder en leer Uniek Sporten regio Utrecht-West kennen!

De eerste in het rijtje is regio-coördinator Elzemieke van Empel.

Wie ben jij?

"Ik ben Elzemieke van Empel en ben regio-coördinator voor het samenwerkingsverband Uniek Sporten regio Utrecht-West. Daarnaast werk ik vanuit Team Sportservice provincie Utrecht als buurtsportcoach aangepast sporten in gemeente De Ronde Venen."

Wat doet Uniek Sporten regio Utrecht-West?

"De gemeentes De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden hebben een samenwerkingsverband Uniek Sporten regio Utrecht-West. In de regio willen we zoveel mogelijk mensen met een beperking laten deelnemen aan sport- en/of beweegactiviteiten."

"Mijn werkzaamheden momenteel? Een potentiële sporter over de drempel helpen om bij een reguliere sportaanbieder te sporten, een multidisciplinair team opzetten om sport en zorg te verbinden, reguliere sportaanbieders motiveren om zich open te stellen voor inclusief sporten of activiteiten organiseren om bewustwording bij o.a. kinderen over dit onderwerp te creëren."

Wat betekent Uniek Sporten voor jou?

"Iedereen is uniek, maar toch zijn we allemaal gelijk. Ik zie uniek sporten als trigger om mensen met een beperking te laten zien wat er mogelijk is. Dat bewegen voor iedereen mogelijk is!"

Wat is jouw drijfveer om inclusief sporten onder de aandacht te brengen?

"Tijdens mijn minor ‘buitengewone doelgroepen’ ben ik in aanraking gekomen met mensen met een beperking. Ik kwam erachter dat wat voor iedereen makkelijk is, lastig kan zijn als je een beperking hebt. Op websites van sportaanbieders staan wel niveaus en/of leeftijden bij groepen genoemd, maar niet of je welkom bent met een beperking. Is het gek dat ik er ‘gewoon’ voor wil zorgen dat iedereen kan bewegen?"

Volg onze nieuwe Facebookpagina en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van aangepast sporten in Utrecht-West!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: