Direct door naar content
Blijf thuis in beweging met deze workouts afbeelding nieuwsbericht

Blijf thuis in beweging met deze workouts

22 oktober 2020

Nu we in een gedeeltelijke lockdown zitten, moeten we zoveel mogelijk thuis blijven. De sportscholen en clubs zijn open, maar misschien blijf jij wel liever thuis omdat je het risico op besmetting niet wil opzoeken. Het is juist nu belangrijk om wel te blijven bewegen. Dat kan ook gewoon thuis. We hebben daarom een leuke set workouts voor je waar je vandaag nog mee kan beginnen. Doe je mee?

Rolstoelyoga
Laten we even rustig aan beginnen met ontspannende rolstoelyoga. Als je de laatste tijd veel thuis hebt gewerkt of gestudeerd dan is de kans groot dat je nekklachten hebt ontwikkeld. Daar kun je met yoga wat aan doen. De oefeningen zijn namelijk heel goed om aan je kracht, flexibiliteit en balans te werken. Het zorgt ook dat je even helemaal tot rust komt. Nina van WheelPower heeft in deze Engelstalige video een half uur yoga voor je:

Fleur Jong 
Een tandje erbij doen? Vervolg dan de workout van Para-atlete Fleur Jong. Zij laat zien dat je helemaal geen dure fitnessapparaten nodig hebt om fit te blijven. Met een fles water weet zij al wel een paar uitdagende oefeningen. Die fles gebruik je namelijk als gewicht. En als je het te zwaar te vindt dan neem je gewoon een slokje water! Ben jij er klaar voor?

Robin van Damme
Nog niet moe of ben je toe aan iets pittigers? Dan is de pittige workout van Robin van Damme zeker iets voor jou. In zijn thuisgym doet deze personal trainer en zitvolleyballer een waar Mountain Climber Circuit uitgezet. Wil je weten wat is? Kijk dan de video hieronder en doe gewoon op jouw niveau mee! 

Op zoek naar meer tips? Kijk dan bij 'Ik beweeg Uniek'

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: