Direct door naar content
Jeroen is op een roze wolk na coronaproof date afbeelding nieuwsbericht

Jeroen is op een roze wolk na coronaproof date

24 oktober 2020

Omdat Jeroen van den Bosch (25) heel graag een vriendin wil, bedachten zijn moeder Franca en zus Steffie een leuk datingconcept voor jongeren met een beperking: Uniek & Romantiek. Bij deze blind dates lieten ze zich inspireren op ‘First Dates’ het favoriete tv-programma van Jeroen. De eerste coronaproof dateavond was een groot succes. 

De eerste oproep voor Uniek & Romantiek leverde door de media-aandacht die Jeroen kreeg al veel reacties op. Maar liefst 130 singles met verschillende beperkingen stuurden een mail naar Franca en Steffie. Daar zaten bijvoorbeeld singles tussen met het syndroom van Down, zoals Jeroen, maar ook met autisme, spasmen of audio-visuele beperkingen. Dat maakte het koppelen voor de organisatie soms een uitdaging. Toch zijn zij erin geslaagd om voor 22 matches te zorgen. 

Kaartjes
Ze hielpen de dates om het gesprek een beetje op gang te helpen met kaartjes waar vragen en onderwerpen op stonden. Franca en Steffie keken daarbij ook naar gemeenschappelijke hobby’s, vertelden ze aan RTL-Nieuws. “Als dat bijvoorbeeld voetbal was, zetten we vragen over voetbal op de kaartjes. Zodat het voor sommigen wat makkelijker verliep."

Vlinders
Zij zagen ook dat aan het einde van de avond heel veel singles op een roze wolk zaten en dat er zelfs vlinders werden gevoeld. Jeroen had bijvoorbeeld een hele goed klik met zijn date Mascha. Hij was helemaal op een roze wolk na de date. “Zo’n leuke meid als Mascha vind je nooit. Dat vind ik echt heel veel waard eigenlijk”, zei hij tegen het Brabants Dagblad. Inmiddels hebben Jeroen en Masha al een tweede date naar de dierentuin gehad en weten ze al wat bij de derde afspraakje gaan doen: paardrijden.

Vrouwen: meld je aan!
Ondertussen heeft de primeur van Uniek & Romantiek weer veel nieuwe aanmeldingen opgeleverd. Ze hopen daarom zodra het met coronamaatreglen weer mogelijk is om elke maand een date-avond te kunnen organiseren. “We kunnen nu ook meer op landelijke schaal gaan matchen”, zegt Franca. Het aantal vrouwen met een beperking loopt nog wel iets achter op de mannen. Ze roepen daarom op: “Vrouwen, geef je op!”

Dat kan op de website puurisperfect.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: