Direct door naar content
Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Macy en Christijan afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Lekstroom stelt zich voor: Macy en Christijan

22 oktober 2020

De laatste gemeente die onderdeel is Uniek Sporten Lekstroom is: Gemeente IJsselstein. Macy van Team Sportservice provincie Utrecht en Christijan van Stichting Pulse zetten iedere dag met volle passie in voor het aangepast sporten in IJsselstein.

Wie ben jij?

Macy: "Mijn naam is Macy Hartman en ik ben werkzaam bij Team Sportservice provincie Utrecht. Als regio-coördinator bied ik extra ondersteuning voor de gemeenten Lopik en IJsselstein. Daarnaast ben ik buurtsportcoach in de regio Utrecht-West."

Chrstijan: "Mijn naam is Christijan Jansen van Jorksveld en ik ben coördinator Vitaal IJsselstein bij Stichting Pulse."

Wat betekent Uniek Sporten voor jou?

Macy: “Iedereen kan uniek zijn in sport! Jong of ouder, wel of geen zichtbare beperking, ieder kan op zijn of haar eigen niveau meedoen.”

Christijan: “Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Waar gezegd wordt dat dit niet kan, is het juist de bedoeling dat we de mogelijkheid creëren.”

Wat doe jij op het gebied van aangepast sporten?

Macy: “Vanuit mijn rol als regiocoördinator zorg ik samen met de uitvoerende buurtsportcoaches o.a. voor een versteviging van het aangepast sporten binnen de gemeente en de algemene sportinfrastructuur. Daarnaast werk ik ook aan het uitbreiden van het netwerk aangepast sporten en de koppeling met de reguliere netwerken (inclusief).” 

Christijan: “Binnen de gemeente IJsselstein ben ik het aanspreekpunt op het gebied van aangepast sporten. Als er vragen of ideeën zijn kunnen verenigingen of initiatiefnemers contact opnemen en dan probeer ik deze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Wat is jouw drijfveer om met aangepast sporten bezig te zijn?

Macy: “Tijdens mijn stageperiode als bewegingsagoog leerde ik wat sport en bewegen kon betekenen voor mensen met een beperking. Het plezier en de waardering die ik tijdens mijn lessen terugkreeg, was een groot cadeau. Sindsdien wil ik iedereen laten zien hoe leuk sport en bewegen is!”

Christijan: “Zoals ik eerder al aangaf vind ik het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ik heb jaren op een BSO gewerkt. Hier was een jongetje met een beperking aan zijn arm. Hij zei dat hij hierdoor niet mee kon doen met trefbal. Hem laten inzien dat hij mee kon doen net zoals ieder ander kind en hem hierdoor zien groeien iedere week, dat was mooi om te zien. Al kan ik maar een klein beetje bijdragen in meer van zulke situaties, dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn.”

Volg onze facebookpagina en blijf op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten in de regio lekstroom! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: