Direct door naar content
Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Sofie Opdorp afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Sofie Opdorp

22 oktober 2020

De eerste lokale uitvoerder die aan jullie wordt voorgesteld is Sportpunt Stichtse Vecht uit de gemeente Stichtse Vecht. Sofie van Opdorp vertelt graag over haar werk en wat het Sportpunt allemaal doet!  

Wie ben jij? 

Mijn naam is Sofie van Opdorp. Ik ben zowel sportconsulent, als JOGG-regisseur voor de gemeente Stichtse Vecht. Ik houd mij bezig met verenigingsondersteuning, ben contactpersoon voor de buurtsport- en cultuurcoaches en implementeer bijvoorbeeld activiteiten i.s.m. FC Utrecht.  Daarnaast staat een gezonde jeugd voor een gezonde toekomst hoog op mijn agenda. Samen met het landelijke JOGG bekijk ik de gehele omgeving van het kind (school, sport, thuis etc.) om zo het kind zo weerbaar en zelfstandig mogelijk te maken.

Wat doet Sportpunt Stichtse Vecht? 

Sportpunt Stichtse Vecht is onderdeel van de gemeente en is de sport- en beweegmakelaar van Stichtse Vecht. Je kan bij het Sportpunt terecht met al je vragen over sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. We geloven in de kracht van sport: het brengt mensen samen, geeft energie, is gezond, maakt je fit en daagt je uit. Het Sportpunt is er voor iedereen: sporters, verenigingen en professionals. Het Sportpunt verbindt, activeert, stimuleert, ondersteunt en organiseert.  

Wat betekent Uniek Sporten voor jou? 

Uniek Sporten betekent voor mij het beste uit een persoon met een beperking naar boven halen en volledig in zijn of haar kracht zetten. Zij moeten, net zoals ieder ander, kunnen genieten van sport en bewegen. Zij zijn net zo goed als jij en ik, onderdeel van deze maatschappij. Uniek Sporten maakt dat het Sportpunt werkelijk álle inwoners van Stichtse Vecht kan bedienen. 

Wat is jouw drijfveer om inclusief sporten onder de aandacht te brengen in de gemeente Stichtse Vecht? 

Het Sportpunt wil iedereen laten ervaren hoe leerzaam het is om buiten de normatieve kaders van sport te bewegen. 

 

Contactgegevens Sofie: sofie.van.opdorp@stichtsevecht.nl en 06-22749205

Sindskort onze eigen Facebook! Volg jij ons al? Hier blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van aangepast sporten. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: