Direct door naar content
Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Beweegteam Woerden  afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Beweegteam Woerden

29 oktober 2020

De tweede gemeente binnen het samenwerkingsverband Uniek Sporten regio Utrecht-West is de gemeente WoerdenBeweegteam Woerden is hier de lokale uitvoerder. Het aangepast sportaanbod wordt binnen de gemeente Woerden echter uitgevoerd door buurtsportcoach Macy Hartman, van Team Sportservice provincie Utrecht. In deze voorstelronde vertelt Linda van Beweegteam Woerden graag wat het beweegteam allemaal doet en waarom inclusief sporten voor hen zo belangrijk is.  

Wie zijn jullie?  

Linda: “Wij zijn het Beweegteam Woerden. Bij het Beweegteam werken buurtsportcoaches en de combinatiefunctionarissen in de hele gemeente Woerden. Dit betekent zowel in de stad Woerden, als in de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld.” 

Wat doet het Beweegteam? 

Linda: “Beweegteam Woerden is al jaren actief in de gemeente Woerden. Wij leggen verbindingen tussen sport en bewegen en andere sectoren zoals gemeente, onderwijs, welzijn, kinderopvang en zorg. Die verbinding zorgt ervoor dat we gezamenlijk werken aan het stimuleren van een gezonde levensstijl en participatie op het gebied van sport, cultuur, educatie en het sociaal domein.” 

“Wij hebben veel verschillende projecten. Een paar voorbeelden: Woerdense kinderen en jongeren zouden ons kunnen kennen van de Sportsterrenkisten op de schoolpleinen of de projecten 'Sjors, ontdek je talent!' en 'Try Out' op de scholen. Volwassenen en senioren kunnen ons kennen van de ondersteuning die wij bieden aan de sportverenigingen, of de organisatie van de wandelgroepen, de gezondheidslessen bij NuDoen! of de individuele beweegadviezen. Bekijk voor al ons aanbod de website.” 

Wat betekent Uniek Sporten voor jullie? 

Linda: “Uniek Sporten biedt mensen met een beperking nog meer mogelijkheden om mee te kunnen doen aan de Woerdense sport, op hun eigen niveau.” 

Wat is jullie drijfveer om inclusief sporten onder de aandacht te brengen in de gemeente Woerden? 

Linda: “Wij vinden het belangrijk dat alle Woerdenaren, jong en oud, ongeacht beperking, achtergrond, financiële mogelijkheden, geslacht, geloofsovertuiging of huidskleur, mee kunnen doen aan de Woerdense sport- en beweegaanbod. Zo krijgt iedereen de kans om een gezonde en actieve leefstijl te krijgen en vast te houden!” 

 

Volg jij onze facebookpagina al? Nee? Doe dat dan snel, want zo blijf je op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten in de regio Utrecht-West!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: