Direct door naar content
Tim de Vries handbiket Pieterpad in 2 dagen afbeelding nieuwsbericht

Tim de Vries handbiket Pieterpad in 2 dagen

02 november 2020

Het Pieterpad loopt over een route van 500 kilometer van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Het is een bekende en mooie route waar wandelaars weken voor uit trekken, maar handbiker Tim de Vries legde het af in twee dagen. Met deze unieke prestatie haalde hij geld op om kinderen met een beperking te helpen aan een aangepaste fiets. 

Tim de Vries is drievoudig wereldkampioen handbiken. Dit jaar stond alles in het teken van de Paralympische Spelen van Tokio. Toen duidelijk werd dat zijn grote doel een jaar werd uitgesteld, besloot hij dat hij zijn trainingstijd ook nuttig wilde maken. Hij had namelijk ook gezien dat veel kinderen in deze coronatijd thuis zaten en daardoor niet altijd mogelijkheden hadden om te sporten. 

Onverhard
Zo ontstond het idee om een flinke tocht af te leggen om voor die kinderenaandacht te vragen en vooral geld in te zamelen. Hij hoefde niet lang te zoeken naar een mooie lange route, want het Pieterpad is een mooie rechte lijn van Noord naar Zuid. Tim ontdekte wel snel dat het pad deels onverhard was over een soort klei. "Ik schrok daar wel van en dacht in het begin dat ik daardoor mijn gemiddelde snelheid van 28 tot 30 kilometer per uur niet zou halen", zei Tim op de Limburgse zender L1 Radio. Ondanks een klein mankement aan zijn handbike na 130 kilometer verliep alles volgens plan. 

Veel kilometers
Zondag om 16.30 bereikte hij de finish op de top van de Sint-Pietersberg. “Het geeft een waanzinnig gevoel dat ik zo veel kilometers heb afgelegd. Dat heb ik blijkbaar niet voor niks gedaan. Ik realiseerde tijdens de laatste klim: ik ben gisteren nog in Groningen gestart. Dit zijn echt heel veel kilometers”, zei Tim tegen de NOS. 

Met zijn tocht haalde Tim 4000 euro op voor de Johan Cruijff Foundation waarmee de KNWU aangepaste fietsen kan laten maken.

Bekijk hier hoe hij bij de finish aan kwam:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YEAHHHHHH!!!!!! Dat is het gevoel wat bij mij overheerst. Niet alleen om het tot nu toe gedoneerde bedrag maar ook om jullie support. Onbeschrijflijk mooi en ik schrijf dit met een brok in mijn keel. Werkelijk hartverwarmend. De reacties en toejuichingen van mensen via social, fysiek langs de kant, compleet onbekende mensen die voor me klapte als ik voorbij fietste en bovenal mijn team en de meefietsers. Ik voel me bijzonder bevoorrecht om zo gesteund te worden en vooral dat ik daardoor mijn steentje kan bijdragen aan een kind met of zonder beperking in beweging te krijgen. Want daar gaat het allemaal natuurlijk om De teller staat nu ruim over de 4000 euro. Een bedrag dat ik vantevoren niet zag aankomen. A big shoutout to everybody 💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕 #kids #sport #teamhandbikertim #together

A post shared by Tim de Vries| Pro Para Athlete (@handbikertim) on Nov 1, 2020 at 10:45am PST

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: