Direct door naar content
Wegens succes herhaald: webinar Brainblocks  afbeelding nieuwsbericht

Wegens succes herhaald: webinar Brainblocks

09 november 2020

Brainblocks
Tijdens deze webinar krijg je een inkijk in het brein van een jongere met autisme en leer je gedragingen die voortkomen uit autisme te herkennen en vooral te begrijpen. De methode Brainblocks laat op een speelse en visuele wijze zien wat het verschil is van informatieverwerking bij iemand met en iemand zonder Autisme. Dit is een vorm van psycho-educatie. Hierbij wordt ook gekeken naar Autisme i.c.m. ADHD en hoe BrainBlocks in te zetten als communicatiemiddel binnen een sportteam.

Een veilige sportomgeving
Je leert structuur aan te brengen in de tijd, activiteit en ruimte binnen een training of wedstrijd. Zo kun je een veilige en gestructureerde sportomgeving creëren en er voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij jou, in het team en binnen de club. Deze avond wordt verzorgd door erkende Brainblocks trainers en een autismespecialisten.

Deze webinar is voor trainers en begeleidend kader in de sport, die jongeren met autisme trainen of coachen. Ook andere geïnteresseerden die affiniteit hebben met dit onderwerp zijn  van harte welkom om deel te nemen!

Aan de deelname zijn géén kosten verbonden.

Datum: maandag 23 november 2020
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Docenten: Danique Verweij en Carlijn Groen

Deze (bij)scholing wordt u aangeboden door Uniek Sporten De Meierij en Amare Zorg.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: