Direct door naar content
PiT-Sportief opent moderne Personal Trainingsstudio afbeelding nieuwsbericht

PiT-Sportief opent moderne Personal Trainingsstudio

10 november 2020

in Vlaardingen wordt op 1 december een opvallend nieuw bedrijf geopend. In korte tijd is in de Westwijk een voormalig winkelpand getransformeerd tot een hypermodern en sfeervolle Personal Trainingsstudio. PiT-Sportief, zoals het bedrijf van Petra van Bergeijk heet, opent de deuren aan de Van Baerlestraat 201 in Vlaardingen.

Voor meer informatie over deze sportaanbieder klik hier

Inspelen op behoefte

Petra van Bergeijk is geen onbekende in de sportwereld. Zij is zo’n 30 jaar actief in meerdere takken van sport en sportbegeleiding. Zij heeft als Personal Trainer uiteenlopende cliënten gehad, van huisvrouw tot topsporter. Daarom weet zij precies wat ze wou ontwikkelen om beter in de behoefte te voorzien.  Petra hierover: “Je ziet een verschuiving binnen de markt. Mensen willen letterlijk persoonlijk worden getraind. Dat wil dus zeggen in een ruimte zonder anderen om je heen en 100% aandacht van de trainer. In die behoefte voorzie ik. De naam PiT staat voor Petra’s individuele Trainingen, en dat individuele trainen doe ik letterlijk.”

Etalage

De voormalige winkel heeft een grote glazen pui. Ter wille van de privacy van de sporters wordt de voormalige etalage met gedecoreerde mat-folie afgeschermd. “Laten we eerlijk zijn, niet iedereen wil in de etalage staan te trainen voor het oog van de passanten.” Om die reden is de ingang verplaatst naar de andere zijde van het pand, via de Agricolastraat. Aan die kant is een nieuwe pui geplaatst met juist wel veel glas en doorzicht naar de ontvangstruimte.

 

Grote commerciële sporthallen vol toestellen voorzien in slechts in de behoefte van “veel voor weinig”. Hier geldt de prijs als argument te gaan sporten. “Verschillende klanten komen bij mij omdat ze niet het beoogde resultaat halen.” Daarnaast is het belangrijk dat niet iedereen gaat voor de ‘six pack’, omdat zij een meer complexe achtergrond hebben. Petra: “Ik krijg nogal wat oudere cliënten met een lichamelijk ongemak. Dat kan overgewicht zijn of het revalideren na een blessure of ongeval. Zij willen aansterken. Bovendien ben ik er ook voor mijn cliënten buiten de trainingsuren om via mail, app of telefoon! Je kunt zeggen dat waar de fysiotherapeut eindigt, begin ik. Hier voeg ik aan toe dat ik me niet gelijk stel aan de fysiotherapeut. Ik heb andere opleidingen en diploma’s.”

Sporten in een winkel?

De trainingsstudio is verrezen in een voormalig winkelpand. Petra zocht al lang naar een eigen pand omdat ze uit haar huidige locatie groeide.  Hierover zegt ze: “Je kunt niet zomaar overal een trainingsstudio beginnen. De Gemeente Vlaardingen echter, heeft dit buurtcentrum een nieuwe bestemming gegeven. Alle panden die leeg staan, worden gevuld met aanbieders voor dienstverlening, sport, zorg en welzijn. Zo ontstaat een nieuw zorgcentrum Westwijk.” 
Je vindt er nu al een huisartsenpost, meerdere tandartsen, psycholoog, luxe kapper, zonnebankstudio, een fysiotherapeut en meer komt er aan. De personal trainingsstudio past hier perfect tussen en snel zal je zorgcentrum Westwijk zien omvormen tot een smeltkroes van gerelateerde dienstverlening. Men vult elkaar aan dankzij de diversiteit. Het is een veilige, levendige wijk met veel vernieuwingen. Bovendien: met gratis parkeren, nieuwe winkels en buslijnen 56 & 156 aan de overkant aan de Dr. Wiardi Beckmansingel en op 500 mtr afstand een metrostation Hoekse lijn. 
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: