Direct door naar content
Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Macy Hartman   afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Utrecht-West stelt zich voor: Macy Hartman

19 november 2020

Last, but not least in de voorstelronde: Macy. Vanuit Team Sportservice is zij de buurtsportcoach aangepast sporten in de gemeenten Woerden en Stichtse Vecht. 

Wie ben jij? 

Mijn naam is Macy Hartman en ik ben werkzaam bij Team Sportservice provincie Utrecht. Ik ben buurtsportcoach aangepast sporten in de gemeente Woerden en Stichtse Vecht.  

Wat doe jij als buurtsportcoach binnen de gemeenten Woerden en Stichtse Vecht?  

Binnen deze gemeenten ben ik voor zowel inwoners als sportaanbieders hét aanspreekpunt op het gebied van aangepast sporten. Enerzijds begeleid ik inwoners met een sportwens naar passend sport- en beweegaanbod, anderzijds ondersteun en adviseer ik sportaanbieders met inclusief aanbod. Dit alles om de weg naar het sport- en beweegaanbod zo toegankelijk mogelijk te maken.  

In beide gemeenten werk ik nauw samen met de lokale uitvoerder. In Woerden is dat Beweegteam Woerden en in Stichtse Vecht is dat Sportpunt Stichtse Vecht. 

Wat betekent Uniek Sporten voor jou?  

Iedereen kan uniek zijn in sport! Jong of ouder, wel of geen zichtbare beperking, iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen.  

Wat is jouw drijfveer om inclusief sporten onder de aandacht te brengen?   

Sport en bewegen is leuk en goed voor iedereen! Tijdens mijn stageperiode als bewegingsagoog leerde ik wat sport- en bewegen kon betekenen voor mensen met een beperking. Het plezier en de waardering die je terugkrijgt motiveert elke keer weer!  

Denken in mogelijkheden in plaats van problemen is voor mij vanzelfsprekend. Ik vind het dan ook een grote uitdaging om mijn netwerk te inspireren en te motiveren om dit ook te doen. Samen bereik je meer!

 

 

Hé! We hebben tegenwoordig ook een eigen Facebookpagina Uniek Sporten Utrecht-West 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: