Direct door naar content
Uniek Sporten van de maand helpt sportaanbieders met promotie afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten van de maand helpt sportaanbieders met promotie

23 november 2020

Met de campagne ‘Uniek Sporten van de Maand’ worden sportaanbieders ondersteund bij het genereren van aandacht voor het huidige aanbod voor mensen met beperking. Dit project is een samenwerking vanuit Uniek Sporten Stedendriehoek waaronder Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen vallen. Inmiddels hebben zich al meer dan 50 sportaanbieders aangemeld en hun deelname toegezegd.

Kalender
Om het sportaanbod onder de aandacht te brengen worden speciale kalenders ontwikkeld. Er komt een kalender met het totale aanbod in de regio Stedendriehoek en een kalender per gemeente. Op deze kalenders worden maandelijks één of meerdere sporten uitgelicht. Zo wordt in januari 2021 bijvoorbeeld gestart met zwemmen en is in juni hockey aan de beurt. Mocht er in een specifieke gemeente geen aanbod zijn, dan wordt doorverwezen naar een sportaanbieder in de dichtstbijzijnde gemeente.

Pilot

De indeling van de verschillende sporten is in eerste instantie voor de eerste zes maanden van het jaar 2021. Dit wordt als pilotperiode gezien om vanaf september 2021 van start te gaan met een nieuwe, volledige jaarkalender op basis van de opgedane ervaringen. Tevens geeft het sportaanbieders de mogelijkheid om in de zomer alsnog op wederom aan te haken voor het nieuwe seizoen. De halfjaarkalender wordt in december gedrukt en vervolgens verspreid bij onder meer zorginstanties, gemeentehuizen, wijkcentra en de deelnemende sportaanbieders. Ook komt er een digitale versie die gedeeld wordt via de sociale kanalen van Uniek Sporten Stedendriehoek.


Sport als promotie
Elke maand worden de betreffende sporten in de verschillende gemeentes via de website en social media kanalen van Uniek Sporten Stedendriehoek gepromoot. Dit gebeurt door middel van interviews met sporters, een promovideo of door een kijkje te nemen bij trainingen van sportaanbieders. Op deze manier willen wij een objectief en duidelijk beeld geven hoe het bij sportaanbieders aan toe gaat. Dit kan iemand net dat duwtje in de rug geven om de stap te maken naar een sportaanbieder en deel te nemen aan de desbetreffende sport.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: