Direct door naar content
Freek schreef boek met rolstoeler als held afbeelding nieuwsbericht

Freek schreef boek met rolstoeler als held

20 november 2020

Een kinderboek waarin een kind in een rolstoel eens niet een zielig slachtoffer is, maar een fantasierijke en actieve held met dromen. Dat was wat Freek van Duin (30), die zelf door de ziekte van Duchenne in een rolstoel zit, voor ogen had met zijn boek ‘Ziep Rolstoel Toverpaard’. Dat is goed gelukt: in het kinderboek gaat de kleine Ziep namelijk echt op avontuur in zijn rolstoel. 

Freek had al langer de droom om een kinderboek te schrijven. Hij riep daarbij de hulp in van vriend en filmregisseur Eddy Terstall. Samen keken ze naar wie allemaal nog meer bij het boek konden helpen. Voor de tekeningen in het boek werd bijvoorbeeld tekenaar Kees Koorevaar gevraagd. Bij een goed boek hoort ook een soundtrack. Daar werd zanger Tim Knol voor gevraagd. Dat leek hem geweldig om te doen. “Ik ken weinig mensen met het doorzettingsvermogen van Freek”, liet hij op zijn Instagram weten. 

Kinderen met beperking op voetstuk

Een echte doorzetter is Freek zeker als je bedenkt dat hij door zijn spierziekte alleen zijn vingers kan bewegen. Ondanks die lichamelijk zware taak is het hem gelukt om het verhaal over Ziep zelf te bedenken en op te schrijven. Hij wilde namelijk graag een ode brengen aan alle kinderen met een beperking. Freek vond dat extra nodig doordat veel van die kinderen, net als hijzelf, door het coronavirus al maanden gedwongen in thuisisolatie zitten.

Avonturen in rolstoel

Met zijn boek zet hij kinderen in een rolstoel echt op een voetstuk en laat hij zien dat zij ook fantasie en dromen kunnen. Ziep kan minder dan andere kinderen omdat hij in een rolstoel zit, maar met zijn grote fantasie kan hij heel veel avonturen beleven. Zo kan een toverpaard zijn wensen uit laten komen en gaat hij samen met beer op avontuur. Hij gaat op zoek naar toverstof in muizenwonderland en op de rug van een vogel zoekt hij verder naar zijn Italiaanse oom Beppe. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Knol (@timknolofficial)

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: