Direct door naar content
Bastiaan krijgt adrenalinekick van e-hockey afbeelding nieuwsbericht

Bastiaan krijgt adrenalinekick van e-hockey

27 november 2020

E-hockey is een van de weinige sporten die je in een elektrische rolstoel kunt beoefenen. De ‘E’ staat ook voor elektrische rolstoel. In het Engels wordt deze sport ook wel PowerHockey genoemd. De sport is net zo stoer als dat die Engelse term klinkt: in wedstrijden gaat er hard en snel aan toe! Door corona liggen in Nederland de E-hockeycompetities al een tijd stil en dat vindt Bastiaan van der Werff extra jammer. Zijn sport betekent veel voor hem. 

Bastiaan (13) heeft een dwarslaesie en daarnaast heeft hij achondroplasie, waardoor hij kleiner is en zijn botten anders zijn. Hij zit daardoor in een elektrische rolstoel. In E-hockey heeft hij een sport gevonden die helemaal geschikt is voor hem. “Ik vind de snelheid en de adrenaline het mooiste aan deze sport”, zegt hij in een filmpje. “Het is voor je spieren en je fitheid ook goed. Het is gewoon heel erg leuk.” 

Nieuwe vrienden

Het samen sporten met zijn vrienden uit zijn team bij Omni-vereniging De Pont uit Rotterdam vindt hij ook belangrijk. Tijdens competitiedagen ontmoet hij ook nog eens andere E-hockeyers van andere teams. Zo maakt hij weer nieuwe vrienden. Dat is volgens hem erg belangrijk als je een beperking hebt, omdat je bijvoorbeeld niet makkelijk ergens heen kunt gaan. “Dan is sport iets heel leuks!”

Dromen van Paralympische Spelen

Bastiaan is echt een ambassadeur van zijn sport, want hij promoot het e-hockey graag bij anderen met een beperking. “Iedereen kan gewoon hockeyen. Zelfs als je een spierziekte hebt.” Bij e-hockey kun je namelijk ook meespelen met een T-stick die aan je rolstoel is bevestigd. De ultieme manier om zijn sport bekender te maken is natuurlijk op de Paralympische Spelen. Bastiaan vindt dan ook dat het tijd wordt dat e-hockey paralympisch wordt. “Mensen in een elektrische rolstoel willen ook gewoon sporten en beter worden. Dus ook naar de Paralympische Spelen gaan. Ik wil mij daar in de toekomst wel hard voor maken.”

Meer weten over hockey met een beperking en waar je deze sport kunt beoefenen? Kijk dan op deze pagina voor een compleet overzicht. 

In dit filmpje kun je zien wat Bastiaan met snelheid en adrenaline bedoelt: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: