Direct door naar content
Maandag 7 december van 15:00-16:30, Online expertmeeting 'sporthulpmiddelen voor iedereen' afbeelding nieuwsbericht

Maandag 7 december van 15:00-16:30, Online expertmeeting 'sporthulpmiddelen voor iedereen'

01 december 2020

Op maandag 7 december organiseert CASA AISS in samenwerking met de gemeente Amsterdam een online expertmeeting, dit maal met als thema ‘Sporthulpmiddelen voor iedereen’. U bent van harte uitgenodigd om ook deze expertmeeting bij te wonen, meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u onderstaand en in de bijlage.

Meedoen met sport en buiten actief zijn gun je iedereen! Voor mensen met een lichamelijke beperking is dit niet zo vanzelfsprekend. Soms hebben zij bijvoorbeeld een sporthulpmiddel nodig bij de uitvoering van hun sport- of beweegactiviteit, zoals een sportrolstoel, handbike of een sportprothese. Deze sporthulpmiddelen maken het voor mensen met een (fysieke) beperking mogelijk om aan sport- en beweegactiviteiten mee te doen. Wat iemand in de praktijk nodig heeft, hangt helemaal af van iemands beperking én van de gewenste sport.

Tijdens deze tweede online CASA AISS expertmeeting wordt ingezoomd op de mogelijkheden rondom sporthulpmiddelen en hoe en waar je in Amsterdam kunt sporten en bewegen met een hulpmiddel. Deze expertmeeting wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Amsterdam en drie verschillende experts delen hun kennis en ervaringen.

  1. Hulpmiddelen, beter beschikbaar en bereikbaar – Handreiking Sporthulpmiddelen
    Lonneke Schijvens van Kenniscentrum Sport en Bewegen is betrokken bij de Handreiking Sporthulpmiddelen en de lopende pilots en deelt haar kennis en ervaringen.
  2. Uniek Sporten Uitleen, meer dan een uitleenservice!
    Monique Kalkman van Welzorg en Uniek Sporten Uitleen maakt u wegwijs in wat de uitleenservice van Uniek Sporten te bieden heeft en hoe u een aanvraag kunt doen.
  3. Persoonlijk sportadvies voor toeleiding naar sport – Sportloket Reade
    Sharlon Benschop-Gardeniers neemt u mee in de werkwijze van het sportloket, en geeft informatie over de sport en beweegmogelijkheden in de buurt.

Gedurende deze interactieve expertmeeting is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan en te bespreken hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat iedereen (in Amsterdam) toegang heeft tot sporthulpmiddelen.

Aanmelden

Praat u ook mee? Aanmelden kan door dit aanmeldingsformulier in te vullen. U ontvangt dan op vrijdag 4 december de uitnodiging met link om deel te nemen aan de online sessie in uw mailbox

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: