Direct door naar content
Het is Wereld Gehandicaptendag! afbeelding nieuwsbericht

Het is Wereld Gehandicaptendag!

03 december 2020

Het is vandaag de Internationale Dag voor mensen met een beperking. Het is dus vandaag ook een beetje jouw dag! Of vind jij zo’n dag helemaal niet nodig? Wij willen op deze speciale dag graag aandacht besteden aan meer sportaanbod voor sporters met een beperking, want sport en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn! 

De Verenigde Naties heeft 3 december omgedoopt tot Internationale Dag voor mensen met een beperking. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de rechten van mensen met een beperking. De VN strijdt al jaren voor een meer inclusieve wereld waarbij beperkingen volledig worden geaccepteerd en iedereen dezelfde toegang heeft tot zorg, opleiding, werk en kan meedoen in de samenleving. De VN zegt op haar website dat het realiseren van deze doelen niet alleen rechtvaardig zijn. “Het is ook investeren in een gelijke toekomst.” 

Meer sportaanbod

Uniek Sporten staat volledig achter het streven naar een inclusieve samenleving. De sportclub is de perfecte plek om grote stappen in die richting te zetten. Het is daarom belangrijk dat clubs en verenigingen voor meer aangepast sportaanbod gaan zorgen. In de sportzoeker kun je al heel veel sportclubs vinden die sport voor jou aanbieden. Kun je jouw sport niet vinden of niet in de buurt? Stap dan gewoon eens naar een club toe om te vragen of ze met jou een begin willen maken. Heb je daar liever wat hulp bij, vraag dan de Uniek Sporten sportconsulent uit jouw regio om jou te helpen.

Inclusief sporten

Een tweede belangrijke stap is dat het sporten meer inclusief gebeurt, want waarom zou jij niet tussen sporters zonder beperking kunnen sporten? Dat gaat op heel veel plekken al op een goede manier. Bekijk dit filmpje met Mathijs uit Rotterdam maar:

Lees het hele artikel over de Rotterdamse aanpak hier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: