Direct door naar content
Rick Brink wordt adviseur inclusie KRO-NCRV afbeelding nieuwsbericht

Rick Brink wordt adviseur inclusie KRO-NCRV

07 december 2020

‘Aan alles komt een eind en nieuwe deuren gaan open’, is de kop boven een ‘dienstmededeling’ van Rick Brink op LinkedIn. Hij stopt namelijk als Minister van Gehandicaptenzaken en gaat per 1 januari 2021 aan de slag als adviseur inclusie bij de omroep KRO-NCRV. Hij zal zich in die rol en andere functies blijven inzetten voor de positie van mensen met een beperking. 

Rick Brink werd in de zomer van 2019 in een programma van KRO-NCRV uitverkozen tot ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ om de belangen van mensen met een beperking te behartigen. Het afgelopen jaar liet hij tijdens de coronacrisis vaak van zich horen. Zo zei hij in een interview: “Mijn taak is nu belangrijker dan ooit: zorgen dat mensen met een beperking worden betrokken bij die 1,5 meter samenleving.”

‘De koffer van Rick’

Het Ministerie van Gehandicaptenzaken zou een jaar bestaan en dat werd al iets verlengd, maar in het nieuwe jaar houdt het toch op te bestaan. Rick Brink stapt iets meer naar de achtergrond. In zijn nieuwe functie van adviseur inclusie bij KRO-NCRV wil hij er juist voor gaan zorgen dat mensen met een beperking meer op de voorgrond komen. Hij gaat namelijk ‘De koffer van Rick’ flink onder de aandacht brengen bij redacties en tv-programmamakers. Die koffer is een online database gevuld met cv’s van mensen met expertise en talent en die een beperking hebben. “De ‘Koffer van Rick’ moet ervoor zorgen dat de Nederlandse samenleving anders leert kijken naar mensen met een beperking, door meer zichtbaarheid van deze groep in de media van de publieke omroepen”, schrijft Rick in zijn bericht. 

“De ‘Koffer van Rick’ moet ervoor zorgen dat de Nederlandse samenleving anders leert kijken naar mensen met een beperking"

Rick Brink 

Passend werk

Vanaf 1 januari start Rick ook met een andere functie: hij wordt namelijk ook directeur belangenbehartiging bij Stichting Studeren en Werk op Maat (SWOM). Deze organisatie koppelt jongeren met een arbeidsbeperking aan werkgevers voor een passende baan. In die rol gaat Rick zich inzetten om jongeren met een beperking volledig mee te laten doen in het arbeidsproces. 

Nog veel te doen

Hij is zoals hij zelf ook zegt nog lang niet klaar met het strijden voor mensen met een beperking. “Als ik één ding het afgelopen jaar geleerd heb, dan is het wel dat we nog veel te doen hebben als het gaat om belangenbehartiging voor personen die in dit land moeten leven met een beperking. Daar blijf ik me met hart en ziel voor inzetten.”

Foto: Stijn Ghijsen/ KRO-NCRV

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: