Direct door naar content
Alexander begon team voor gamers met beperking afbeelding nieuwsbericht

Alexander begon team voor gamers met beperking

15 december 2020

Alexander Nathan (32) is al van jongs af aan een fanatiek gamer. Door een spierziekte ging het gamen met een controller op een gegeven steeds moeilijker, maar met een toetsenbord en een muis kon hij zijn favoriete games nog beter spelen. Hij ontdekte alleen dat maar weinig gamers met een beperking actief zijn in de top van het esports. Hij begon toen maar gelijk zelf een team voor gamers met een bepekring: Permastunned Gaming. 

De spierziekte van Alexander vormt toch een soort barrière om te beginnen met gamen, legt hij in een interview met AD.nl uit. “Door veel te trainen probeer ik die te doorbreken.” En dat trainen ziet hij ook nog als een vorm van therapie. “Mijn spieren gaan weg als ik ze niet gebruik en die komen niet meer terug. Door te gamen met een muis met gewichtjes blijf ik mijn spieren actief gebruiken en train ik ze.”

"Iemand met een handicap kan een game net zo goed spelen als iemand zonder handicap." 

Alexander Nathan

Eigen gameteam

Hij heeft zichzelf en anderen al bewezen dat je met een beperking ook kunt gamen, want sinds 2019 doet hij professionele wedstrijden met de game Dota2. Toen hij op een internetforum zijn beperking ter sprake bracht en zich ook afvroeg waarom er niet meer games met een beperking aan de top meedoen, kreeg hij veel reacties. Dat was het begin van zijn eigen gameteam. 

Geen onderscheid

Behalve op het hoogste niveau meedoen wil Alexander met Permastunned Gaming vooral zorgen dat de gamewereld mensen met een beperking meer gaat accepteren. Hij vindt dat een onderscheid als tussen de Olympische en Paralympische Spelen in esports niet nodig hoeft te zijn. “Iemand met een handicap kan een game, eventueel met een paar kleine aanpassingen, net zo goed spelen als iemand zonder handicap.”

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Bron: AD.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: