Direct door naar content
Doe mee met de E-hockey 2020 Challenge! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de E-hockey 2020 Challenge!

14 december 2020

Vandaag is een opvallende challenge van start gegaan voor E-hockeyers en andere rolstoelsporters. Via Facebook werd namelijk een oproep gedaan om de komende week tot 20 december zoveel mogelijk kilometers in je rolstoel met bal en stick af te leggen. Het uiteindelijke doel: samen 2020 kilometer afleggen! 

Het idee van deze leuke challenge komt van de Toernooi Commissie E-hockey. Deze competitie voor hockeyers in een elektrische rolstoel ligt net als alle andere sportcompetities op het moment stil. Met deze uitdaging wil de commissie voorkomen dat de deelnemers ook stil blijven zitten. “Ik daag jullie uit om in de week van 14 tot en met 20 december zoveel mogelijk kilometers buiten met je hockeystick af te leggen. Zo willen we met zijn allen 2020 kilometer gaan halen. Doe jij mee?”, zegt Cathry in dit korte filmpje:

Samen sterker 

Zo laten de hockeyers ook zien dat je samen sterker bent. Ook als je nog geen E-hockeyer bent kun je natuurlijk helpen dat doel te halen. Elke meter die jij maakt op de stoep of een parkeerplaats telt! Kleed je wel goed aan als je naar buiten gaat en houd je natuurlijk aan de geldende coronaregels. 

Heb je geen hockeystick? Dan kun je vast iets creatiefs bedenken wat ook voor een stick door kan: een bezem of een schep. En als je de stick niet kunt vasthouden dan kun je die ook aan je rolstoel vastbinden. In het E-hockey gebruiken veel spelers ook een zogenaamde T-stick: een t-vormige stick die aan de onderkant van je rolstoel vast zit. 

Wie weet krijg jij na die eerste meters de smaak te pakken en wil je meer weten over rolstoelhockey. Dan kun je ook op deze pagina kijken voor meer info. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: