Direct door naar content
De 10 best gelezen artikelen op Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

De 10 best gelezen artikelen op Uniek Sporten

24 december 2020

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je overal lijstjes ziet. Wij hebben ook een mooi lijstje voor je: de tien best gelezen artikelen op unieksporten.nl.

1. Model zonder armen wil Miss Mexico worden

Het best gelezen stuk ging over Mexicaanse Ana Gabriala Molina. Zij is geboren zonder armen, maar dat ervaart zij niet als een beperking. Door mee te doen aan de Miss Mexico verkiezing wil zij laten zien dat je met een beperking ook mooi kunt zijn. “Ik leef al 24 jaar met deze handicap. Voor mij is het geen handicap, want ik voel mij als ieder ander.” Lees het artikel hier terug. 

2. Autistische Jelle wereldberoemd met knikkerbaan

Autistische Jelle wereldberoemd met knikkerbaan

De nummer 2 in deze lijst is het artikel over de autistische Jelle Bakker uit Nijmegen. Hij werd afgelopen jaar namelijk wereldberoemd met zijn spectaculaire knikkerbanen. Zijn Youtube-kanaal werd namelijk genoemd in een Amerikaanse tv-show en toen ging het hard met de volgers en abonnees. Lees het artikel hier terug. 

3. “De rolstoel brak het ijs met onze adoptiezoon”Foto Arjo met zijn zoon

Het podium wordt compleet gemaakt door het bijzondere verhaal van Arjo Wijnhorst, de oprichter van Uniek Sporten. Arjo zit zelf door een spierziekte in een rolstoel, maar dat heeft hem nooit weerhouden een leven als ieder ander te leiden. In een interview vertelde Arjo hoe hij met zijn vrouw een zoon uit Hongarije adopteerde. Daar kreeg hij heel positieve reacties op. Lees het artikel hier terug. 

4. Doe mee met deze thuisoefeningen!

Toen in maart alle sportparken moesten sluiten besloten we om op Uniek Sporten allerlei oefeningen te delen om thuis fit te blijven. Jullie deden massaal mee met deze workouts. Lees het artikel hier terug.

5. Robin gaat naakt op Instagram met prothese

Zitvolleyballer Robin van Damme liet zich een jaar geleden naakt fotograferen. In een interview vertelde Robin het verhaal achter deze bijzondere fotoshoot. “Naakt is al een beetje taboe, maar naakt terwijl je een ledemaat mist is nog eens een extra taboe. Ik vind dat nergens voor nodig." Lees het stuk hier terug.

6. Balletmeisje laat zien wat meedoen is

Een klein balletmeisje ging viral met haar pirouette in een rolstoel. Lees het stuk hier terug. 

7. Gave foto’s van zwemmers met beperking

Door een fotowedstrijd van sportapp Strava kwamen we deze gave foto tegen van een zwemster met een beperking. Fotograaf Mikhail Kapychka maakte nog veel meer foto’s van zwemmers met een beperking zagen we op zijn instagram. Deze foto viel het meest op: 

        Lees het hele stuk hier terug. 

8. Madeline deed in rolstoel mee aan missverkiezing

Madeline Elizabeth Delp deed in 2018 als eerste vrouw in een rolstoel mee aan de Miss USA verkiezen. Lees het stuk hier terug. 

9. Alex Zanardi valt dansend uit zijn rolstoel

In een filmpje op twitter was te zien hoe autocoureur Alex Zanardi tijdens Oudjaarsavond al dansend uit zijn rolstoel viel. Lees het stuk hier terug. 

10. Frank Jol wil iedereen helpen bij bewegen

Frank Jol werd bekend als de prothesemaker van veel paralympisch kampioenen. Tegenwoordig richt hij zich met zijn bedrijf niet alleen op die top, maar wil hij juist iedereen helpen om te kunnen bewegen. Lees het stuk hier terug.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: