Direct door naar content
10 tips om het nieuwe jaar fit van start te gaan afbeelding nieuwsbericht

10 tips om het nieuwe jaar fit van start te gaan

31 december 2020

10 tips om het nieuwe jaar fit van start te gaan

Het nieuwe jaar is begonnen. Het bijzondere jaar 2020 laten we achter ons en we trappen 2021 af. Een nieuw jaar, dus een mooi moment om vooruit te kijken en doelen te stellen. Welke doelen stel jij dit jaar? In beweging blijven is belangrijk, zeker in deze tijd. Bewegen is namelijk goed voor je immuunsysteem. En je immuunsysteem is cruciaal om ziektes te voorkomen. Stel aan het begin van dit jaar een beweegdoel voor jezelf, dan heb je iets om naartoe te werken. Een doel dat bij jou past. Bijvoorbeeld iedere dag een halfuur bewegen of drie keer in de week een uur. Bedenk zelf wat voor jou haalbaar is. In dit artikel geven we je 10 tips om het nieuwe jaar fit van start te gaan, ter inspiratie en om je te helpen jouw doel te halen. We delen de tips op in het volgen van een les, zelf sporten of bewegen tijdens je thuiswerkdag. Zo kan je zelf kijken wat bij jou past. We wensen je een sportief 2021!

LES VOLGEN ONLINE OF VIA TV

Er zijn ontzettend veel beweeginitiatieven en beweeglessen om thuis te volgen. Blijf sportief en in beweging met onderstaande voorbeelden:

1. Beweeg dagelijks met Olga Commandeur. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen, werpt Olga zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Op de website van MaxVandaag deelt ze elke dag nieuwe oefeningen, motivatie en tips om thuis te trainen. Daarnaast is er iedere werkdag rond 9:15 uur een uitzending van ‘Nederland in beweging’ te zien op NPO2 en om 10.15 op NPO1.  

2. Bekijk de video’s van TOPFIT, een initiatief van de Dirk Kuyt Foundation. Deze video’s bevatten speciale aangepast sporten trainingen die je vanuit huis kan doen. 

3. Verschillende sportcoaches van Uniek Sporten Brabant nemen op het moment filmpjes op met oefeningen, die je thuis kunt doen. Bekijk bijvoorbeeld de beweegvideo’s van Den Bosch Blijft Bewegen. Wij delen deze via onze social media kanalen (volg onze Facebookpagina of ons Instagramaccount).

THUIS ZELF SPORTEN

Wil je geen les volgen maar liever zelf bepalen welke oefeningen je doet? Er zijn verschillende websites en tools waarmee je gemakkelijk zelf je work-out samenstelt.

4. Maak gebruik van één van de vele sportapps. Een van deze apps is de Nike Training Club app (Apple en Android). De app deelt nu extra veel work-outs voor in de woonkamer. Andere beweegapps zijn: 7 Minute Work-Out (Apple), Sworkit (Apple en Android) of Dagelijkse Trainingen (Apple en Android). Een app voor thuis yoga beoefenen is Asana Rebel (Apple en Android). 

5. Doe mee met de oefeningen van de Hartstichting. Op de website staan oefeningen die je thuis uit kan voeren om je spieren te versterkten. 

6. Of ga lekker naar buiten! Maar fiets of wandel wel alleen en houd voldoende afstand. 

BLIJF IN BEWEGING TIJDENS HET THUISWERKEN

Werk je thuis? Blijf op je thuiswerkdagen in beweging. Een paar tips: 

7. Gebruik bijvoorbeeld de tijd die je normaal in de auto, trein of op de fiets zit om in beweging te blijven. (Tip: doe dit meteen in de ochtend. Je hersenen gaan door het bewegen in de 'actiestand' en daar heb je tijdens je werkdag profijt van!)

8. Ga ieder uur even staan en loop de trap op en af.

9. Staat de waterkoker aan? Pak de rand van het aanrecht vast en doe 10 squats.

10.  VRAAG ADVIES AAN EEN BEWEEGCOACH

​Het online sportaanbod is groot. Dat is fijn in deze tijd. Maar kijk zelf naar wat je kan. Doe bijvoorbeeld geen zware en intensieve oefeningen als je dat normaal gesproken ook niet doet. Ook binnenshuis kan je immers blessures oplopen. Heb je vragen over wat je wel en niet kan doen? Of vind je het moeilijk om een beweegdoel te bepalen dat bij jou past? Neem gratis contact op met een beweegcoach van Uniek Sporten Brabant bij jou in de buurt.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: